2013-12-05 17:03:06
Φωτογραφία για Οι τρεις ξένοι και η Ελλάδα να.. περιμένει
Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης

Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα ειρωνικά σχόλια του κ. Βενιζέλου που διέρρευσαν στον τύπο και που στόχο είχαν τον κ. Στουρνάρα.

Σύμφωνα με αυτά ο αντιπρόεδρος της δικομματικής κυβέρνησης, «αστειεύτηκε» πικρόχολα για την πολιτική σταδιοδρομία του υπουργού οικονομικών αλλά και για τις πολιτικές λιτότητάς του. Σα να είναι κάτι απομονωμένο και σε άγνοιά του.

Οι πολίτες αναρωτιούνται, πως γίνεται να συμβιώνουν οι δύο άντρες (Βενιζέλος και Στουρνάρας) και να ακολουθούν μία κοινή «σκληρή» πολιτική, ειδικά τη στιγμή της μεγάλης κοινωνικής κρίσης, αν δεν υπάρχει ταύτιση για τα μεγάλα και αν ο ένας δεν δέχεται τη γραμμή του άλλου. 

Από την άλλη ο Πρωθυπουργός συχνά εμφανίζεται να υπερασπίζεται δόγμα «μας ενώνει ο εθνικός στόχος της σωτηρίας», παραβλέποντας τις επιθέσεις των δικών του βουλευτών και υπουργών κατά του κ. Στουρνάρα, που σαφώς πλήττουν το κύρος μίας κυβέρνησης «ενότητας».


Οι βουλευτές της ΝΔ, δεν βάλλουν όμως μόνο κατά του κ. Στουρνάρα, αλλά κατά του ΠΑΣΟΚ, αρνούμενοι μερικές φορές να συμπλεύσουν στο «κουκούλωμα» εξεταστικών όπως για τα υποβρύχια ή για το ίδιο το μνημόνιο.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού αλλά και νόμων που αφορούν στα ακίνητα και τους πλειστηριασμούς, δείχνουν να απομακρύνονται από τη λογιστική σκέψη του υπουργού οικονομικών, που σαφώς φέρνει τα κόμματά τους σε νευρική κρίση, αλλά κυρίως την κοινωνία σε κατάρρευση, μιας και πλήττεται πια ευθέως το ταμπού του Έλληνα που είναι το σπίτι του.

Οι τρεις άντρες έχουν βρεθεί σε μία δυσμενή θέση, με τις διαπραγματεύσεις ανοιχτές, με την Ελληνική προεδρεία προ των πυλών και με τον ορίζοντα των διπλών ή τριπλών εκλογών του Μαΐου, να βαραίνει τις πολιτικές τους αποφάσεις και να πρυτανεύουν τα μικροκομματικά συμφέροντα και πιέσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, φέρουν ακέραια την ευθύνη, της στεγνής και στυγνής υλοποίησης του προγράμματος λιτότητας και αν το όνομα που το εφαρμόζει λέγεται Στουρνάρας, ουδέν το ενδιαφέρον για τον Ελληνικό λαό που υποφέρει.

Αν ο κ. Στουρνάρας δεν κάνει, να τον αλλάξουν, να μην τον ειρωνεύονται. Αν οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βλέπουν πως τα κόμματά τους χάνουν από τη «μοναχική» φορολογική πολιτική του κ. Στουρνάρα, να ζητήσουν από τις ηγεσίες τους την αλλαγή του, όπως και την αλλαγή της πολιτικής των φοροεπιδρομών.

Άλλα μέχρι όλοι αυτοί να συμφωνήσουν στα πρόσωπα και στις πολιτικές, η Ελλάδα θα περιμένει κάποιο πολιτικό σχήμα να κάνει τα αυτονόητα.

Να δώσει ανάσα στην παραγωγική οικονομία και να πάψει να βλέπει τον πολίτη ως φοροφυγά. Να πάψει να κυνηγά έσοδα εκεί που δεν υπάρχουν, να πατάξει το λαθρεμπόριο και να «ξεψειρίσει» τα εμβάσματα του εξωτερικού. Αυτά που άγνωστο γιατί, μένουν αραχνιασμένα τόσα χρόνια τώρα. Ενώ με ευκολία πλήττονται τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
news4all.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ