2013-12-05 17:59:10
Φωτογραφία για Ραγδαίες εξελίξεις! Ανοίγει το Πολυτεχενείο - Εισαγγελέας καλεί Πελεγρίνη
Ημέρα έντονων εξελίξεων και σήμερα στον χώρο των πανεπιστημίων με τελευταία, την κλήση του πρύτανη του πανεπιστημίου της Αθήνας, Θεοδόση Πελεγρίνη από τον εισαγγελέα, για παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Πελεγρίνης καλείται σε ανωμοτί κατάθεση, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ στην οποία καταλογίζονται ευθύνες στον πρύτανη για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο.

Η εν λόγω προκαταρκτική εξέταση είχε διαταχθεί έπειτα από αναφορά που είχε υποβάλει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Στη συνέχεια, είχε συσχετιστεί με αυτή την έρευνα και η επίμαχη ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ.

Πελεγρίνης: Δεν προτίθεμαι τώρα να απαντήσω δημόσια και με συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία στους συκοφάντες μου. Θα το πράξω σύντομα στα αρμόδια όργανα και δημόσια

Μετά την παροχή εξηγήσεων από τον πρύτανη η εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.


Την ίδια ώρα, φαίνεται να σπάει το απεργιακό μέτωπο, με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου να αποφασίζουν αναστολή των κινητοποιήσεων και άνοιγμα όλων των σχολών από την Δευτέρα.

Αντίθετα, σε κλίμα έντασης οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνων αποφάσισαν ακόμα δυο 24ωρες απεργίες.

Έπεσε η επιστράτευση στο τραπέζι

Έπεσε αλλά απορρίφθηκε τελικά το ενδεχόμενο επιστράτευσης των διοικητικών υπαλλήλων. Το θέμα της επιστράτευσης συζητήθηκε στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, αλλά σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, "ο Πρωθυπουργός έδωσε απόλυτη στήριξη στις κινήσεις του Υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου, για όλες τις κινήσεις του, που έχουν ως βάση το διάλογο σε συγκεκριμένες, δημοσιοποιημένες προτάσεις του Υπουργού."
newsit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ