2013-12-06 19:04:12
Φωτογραφία για ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του μαθητή από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα. Κλειστή η Πανεπιστημίου.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται συγκέντρωση στην Καμάρα, από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικούς συλλόγους, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΕΕΡΦΑ και κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο Βόλο έχει προγραμματιστεί πορεία από το θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κλειστοί είναι από τις 10:00 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Τροποποιήσεις  υπάρχουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων.

Μικροένταση υπήρξε νωρίτερα στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν 55 άτομα και συνελήφθησαν άλλα δέκα για επιθέσεις κατά αστυνομικών, φθορές και άλλα συναφή αδικήματα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι ομάδες των νεαρών που απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς εγκατέλειψαν κατά την αποχώρησή τους διάφορα αντικείμενα, όπως 4 μολότοφ, 20 αντισφυξιογόνες μάσκες, 50 στυλιάρια (μερικά με σημαίες), 2 πυροσβεστήρες, 2 κράνη, γάντια, κουκούλες - σκούφους, θώρακα μοτοσικλετιστή κ.λ.π

Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις – ταυτοποιήσεις. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ