2013-12-07 01:17:49
Φωτογραφία για Εφές-Μπάμπεργκ 78-89
Η Μπάμπεργκ έκανε το come back κέρδισε την Εφές με 78-89 και έπιασε στην τέταρτη θέση του Β' ομίλου την Ζαλγκίρις. Εκτός έδρας νίκη στην Euroleague για τους Γερμανούς έπειτα από ένα χρόνο.

Η Μπάμπεργκ είναι ακόμα ζωντανή, καθώς έπειτα από 4 συνεχόμενες ήττες έκανε την έκπληξη και κέρδισε μέσα στην Τουρκία την Εφές με 78-89. Οι Γερμανοί είχαν να κερδίσουν εκτός έδρας στην Euroleague από τις 9 Νοεμβρίου 2012 όταν και είχαν επικρατήσει στην "Χάλα Πιονίρ" της Παρτίζαν. Από τότε ακολούθησαν 12 συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Κρις Φλέμινγκ ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση με την Ζαλγκίρις, ενώ στην αντίπερα όχθη οι Τούρκοι έχασαν χρυσή ευκαιρία να μείνουν μόνοι στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα ξεφεύγοντας από την Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Τζαμάρ Σμιθ μαζί με τους Ντορ Φίσερ και Άντον Γκαβέλ ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές, ενώ για τους ηττημένους οι 18 πόντοι του Βασιλειάδη και οι 17 του Σκότι Χόπσον δεν ήταν αρκετοί. Στον αγώνα εκτός του Βασιλειάδη ελληνική εκπροσώπηση υπήρχε και διαιτητικά, καθώς τρίτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τάσος Πηλοΐδης.


Ο αγώνας

Η Μπάμπεργκ μπορεί να μετρούσε μέχρι πριν τον αγώνα 12 συνεχόμενες ήττες στα εκτός έδρας παιχνίδια της στην Euroleague, όμως δεν είχε περιθώρια και ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα με τους Τσίρμπες και Γιάκομπσεν να αναλαμβάνουν επιθετικές πρωτοβουλίες. Η Εφές από την άλλη πλευρά με πρωταγωνιστή τον Σκότι Χόπσον (9 πόντους σε 7 λεπτά) προσπάθησε ανεπιτυχώς να επιβάλει τον ρυθμό της και να βάλει βάσεις νίκης (13-12 στο 7'). Τελικά με τον Χόπσον να ολοκληρώνει την πρώτη περίοδο με 11 πόντους οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες με 18-18.

Στο πρώτο δεκάλεπτο μπορεί οι δύο ομάδες να είχαν ρίξει το βάρος στην επίθεση, όμως στο δεύτερο άλλαξαν προσανατολισμούς με την άμυνα να περνάει σε πρώτο πλάνο (22-20 στο 12'). Σε εκείνο το σημείο στο παρκέ πέρασε για λογαριασμό των Τούρκων ο Ταντίγια Νταγκίσεβιτς, ο οποίος με 6 πόντους που σημείωσε οδήγησε την ομάδα του σε ένα επιμέρους 11-5 (33-25 στο 15'). Οι Γερμανοί προσπάθησαν να απαντήσουν, όμως συνήθως όσα έβαζαν στην επίθεση τα δέχονταν από τον Κώστα Βασιλειάδη στην άμυνα. Ο Έλληνας σμολ φόργουορντ (10 πόντους όλους στη δεύτερη περίοδο) μαζί με τους Νταγκίσεβιτς και Τζαμόντ Γκόρντον έφεραν για πρώτη φορά σε διψήφια απόσταση τους γηπεδούχους (43-32 στο 17'). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Τούρκους μπροστά με 50-36.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάμπεργκ βγήκε στο παρκέ με σκοπό να παλέψει και να μαζέψει τη διαφορά κάτι που κατάφερε τρέχοντας ένα επιμέρους 6-2 (52-42 στο 22'). Ο Άντον Γκαβέλ συνεπικουρούμενος από τον Ντορ Φίσερ προσπαθούσαν να ροκανίσουν τη διαφορά, όμως οι παίκτες του Μαχμούτι έβρισκαν τον τρόπο να μην αφήνουν αναπάντητους τους πόντους που δεχόντουσαν (59-51 στο 25'). Έπειτα από ένα επιθετικό ξέσπασμα των Γερμανών το 61-51 δεν άργησε να γίνει 63-57 (28'). Η ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου άφηνε ανοικτούς λογαριασμούς, καθώς το σκορ ήταν στο 64-57.

Με τον αγώνα να είναι πλέον ανοικτός η εικόνα του ματς απέκτησε μία άγρια ομορφιά. Μάχη για κάθε κατοχή και δυνατές άμυνες συνέθεταν το παζλ. Αυτή η κατάσταση ευνόησε την Μπάμπεργκ, η οποία με ένα επιμέρους 15-2 μετέτρεψε το 69-60 σε 71-75 (στο 36') παίρνοντας έπειτα από πολύ ώρα και πάλι τα ηνία στο σκορ. Βελίτσκοβιτς, Φίσερ, Τσίρμπες και Γκαβέλ ήταν αυτοί που έδιναν λύσεις επιθετικά και εκμεταλλεύονταν το μπλακ άουτ των γηπεδούχων. Η ψυχολογία πλέον είχε αλλάξει στρατόπεδο και οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί πλήρως, καθώς με τρίποντο του Τζαμάρ Σμιθ η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα υπέρ των Γερμανών (73-83 στο 38'). Το come back ολοκληρώθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς η Μπάμπεργκ επικράτησε τελικά με 78-89.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ