2013-12-07 08:59:24
Φωτογραφία για ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στη Βουλή

Με τη σύγκρουση Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα, που άπαντες προβλέπουν ότι θα είναι και πάλι μετωπική, ολοκληρώνεται απόψε στη Βουλή η συζήτηση επί του προϋπολογισμού για το 2014. Θα είναι αμέσως μετά τα μεσάνυχτα όταν οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν επί του κεντρικού σχεδιασμού του οικονομικού επιτελείου για το επόμενο έτος. Ουδείς αναμένει «εκπλήξεις» στην αποψινή διαδικασία που παραδοσιακά έχει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως φάνηκε από τον κύκλο των ομιλιών τα τελευταία 24ωρα, πολλοί βουλευτές από την πλειοψηφία κατέστησαν σαφές πως η ψήφος τους μπορεί να έχει ημερομηνία λήξης και, σε κάθε περίπτωση, θα τεθεί σε σοβαρή δοκιμασία κατά το αμέσως προσεχές μέλλον: είτε όταν τεθούν προς έγκριση ο νέος φόρος ακινήτων και η διευθέτηση του ζητήματος των πλειστηριασμών είτε αργότερα, όταν ενδεχομένως παρουσιαστεί ως αναγκαία η λήψη νέων μέτρων.


«Για το ότι θα σας δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, μην κοιμηθείτε ήσυχοι. Περιμένουμε και τον φόρο των ακινήτων. Δεν τελειώνουν τα βάσανά σας μέχρι να κλείσει η Βουλή για τις εορτές», είπε ο Νικ. Κακλαμάνης στο πλέον σαφές μήνυμα που θα μπορούσε να στείλει προς την κυβέρνηση, από του βήματος της Βουλής, μέλος της γαλάζιας Κ.Ο.

Λίγο αργότερα, τη σκυτάλη πήρε ο πράσινος Αθ. Μωραΐτης: «Κάποιοι ονειρεύονται ότι σε 3-4 μήνες θα υπάρξουν νέα μέτρα. Δεν θα υπάρξει, όμως, καμία κυβερνητική πλειοψηφία να τα στηρίξει», είπε.

Πάντως σε μία προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των βουλευτών εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας και δεδομένης της γαλάζιας γκρίνιας που υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες για τα θέματα της φορολόγησης και των πλειστηριασμών, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς είχε χθες συνομιλία με βουλευτές του κόμματός του και κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
News Room
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ