2013-12-07 13:50:09
Φωτογραφία για Της ζήτησαν 500.000 ευρώ μίζα για να μεσολαβήσουν ώστε να της επιστραφεί ΦΠΑ
Απίστευτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση εκβιασμού 38χρονης ιδιοκτήτριας εταιρείας εμπορίας πολύτιμων μετάλλων με έδρα το Σύνταγμα.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή προκύπτουν ενδείξεις εμπλοκής και υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Στις 8 Νοεμβρίου η επιχειρηματίας είχε καταγγείλει πως της ζήτησαν 500.000 ευρώ μίζα για να πάρει μεσολαβήσουν ώστε να της επιστροφή ΦΠΑ ύψους 3,8 εκατ.ευρώ.

''Τα χρήματα αυτά προοριζόταν για υπάλληλο ή υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών (...) για τον υπάλληλο που θα προωθούσε τον φάκελο στον υπουργό (...) τα χρήματα έπρεπε να τα δώσω μέσα σε μαύρες σακούλες. Έχω γίνει δέκτης απειλών ότι επίκειται έλεγχος της επιχείρησής μου από το ΣΔΟΕ, που θα έχει ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί στην πράξη κάθε πιθανότητα επιστροφής ΦΠΑ''.

Διαβάστε τώρα πως περιγράφει η ίδια τον έλεγχο από κλιμάκιο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ.

''Γύρω στις 9.30 π.μ
. προσήλθε στο γραφείο μου τριμελές κλιμάκιο του ΣΔΟΕ για έλεγχο. Περίπου στις 12 το μεσημέρι λάβαμε συγχαρητήρια από τους υπαλλήλους του κλιμακίου, πλην όμως στη συνέχεια άρχισαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με συναδέλφους τους, έπειτα από τις οποίες άρχισαν επισημάνσεις για παρανομίες που διαπιστώνονταν. Στις 2 μ.μ. μας είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα, διότι είχαμε διακινήσει περίπου 500 κιλά ασήμι και 168 κιλά χρυσό χωρίς παραστατικά. Τελικά, περί ώρα 7.30 - 8 μ.μ. ήρθε στην επιχείρηση ο προϊστάμενος των υπολοίπων (σ.σ. αναφέρεται στον κατηγορούμενο υπάλληλο του ΣΔΟΕ), που απαίτησε απ’ αυτούς να τελειώνουν τον έλεγχο και να μου κατασχέσουν 16 κιλά χρυσού''.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ