2013-12-07 21:00:07
Φωτογραφία για Πέντε απλά πράγματα που κάνουμε λάθος κάθε μέρα!
Μπορεί να πιστεύετε ότι ακολουθείτε σωστά το καθημερινό σας πρόγραμμα, θα εκπλαγείτε όμως όταν ανακαλύψετε πόσα απλά πράγματα κάνετε λάθος!

Επειδή έχουμε συνηθίσει να κάνουμε κάτι με ένα συγκεκριμένο τρόπο χωρίς συνέπειες δε σημαίνει πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος.

Μάθετε ποια είναι τα πέντε πράγματα που κάνουν λάθος οι περισσότεροι άνθρωποι και ίσως αποφασίσετε να αλλάξετε τις συνήθειές σας.

1. Αναπνοή

Αναπνέουμε κατά μέσο όρο 17.000 φορές τη μέρα, όμως η τεχνική που ακολουθούμε μπορεί να είναι λάθος. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να αναπνέουν από το θώρακα, όμως η αργή, βαθιά αναπνοή από το διάφραγμα βοηθά ώστε να απαλλαγούμε από το στρες, να μειώσουμε την αρτηριακή πίεση και να αποδώσουμε καλύτερα στη γυμναστική.

2. Μπάνιο

Εάν λούζετε τα μαλλιά σας περισσότερες από δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, μπορεί να αφαιρείτε απαραίτητα έλαια από τα μαλλιά. Τα έλαια αυτά βοηθούν ώστε η λιπαρότητα του δέρματος στο κρανίο να μην αυξάνεται υπερβολικά. Επίσης, όταν το μπάνιο διαρκεί πολλή ώρα το δέρμα γίνεται ξηρό και απομακρύνονται χρήσιμα βακτήρια.


3. Φαγητό

Δεν αρκεί να τρώμε πρωινό για να μην πάρουμε βάρος. Πρέπει επίσης να προσέχουμε πόσο κόκκινο κρέας καταναλώνουμε και –φυσικά– να αποφεύγουμε το πρόχειρο φαγητό. Επίσης, δεν πρέπει να τρώμε πολύ γρήγορα, καθώς διαταράσσονται τα σήματα που αποστέλλει το στομάχι στον εγκέφαλο και καταλήγουμε να τρώμε πάρα πολύ.

4. Το αντίθετο του φαγητού

Δεν πρέπει να αφιερώνουμε πολλή ώρα στην τουαλέτα, οπότε σταματήστε να πηγαίνετε στο μπάνιο παρέα με την εφημερίδα και το περιοδικό! Επίσης, επιβάλλεται να κλείνουμε το καπάκι της τουαλέτας, καθώς οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στη λεκάνη μπορεί να αρχίσουν να αιωρούνται στον αέρα ή να «επιτεθούν» στην οδοντόβουρτσά μας!

5. Πλύσιμο χεριών

Μόλις το 5% των ανθρώπων πλένει τα χέρια του σωστά. Αρχικά, τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια μπορεί να προκαλέσουν την αντίσταση του οργανισμού στα αντιβιοτικά ή να διαταράξουν τα επίπεδα των ορμονών. Ακόμη, πρέπει να χρησιμοποιείτε χαρτί μετά το πλύσιμο και να μη στεγνώνετε τα χέρια με κρύο ή ζεστό αέρα.

Εσείς πόσα από αυτά κάνετε σωστά;
Πηγή
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ