2013-12-08 08:20:08
Φωτογραφία για Ηλεία: Κλειστή για ακόμη πέντε ημέρες η είσοδος της Αμαλιάδας!
Κλειστή θα παραμείνει για πέντε ακόμη ημέρες η είσοδος πόλης Αμαλιάδας, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το έργο διαμόρφωσης που φέρει τον τίτλο: «Διαμόρφωση σύνδεσης οδού Παπακασελά- Αμαλιάδας με κόμβο Παπακασελά (αγωγός ύδρευσης Κουρούτας- αποχέτευση ομβρίων)».

Ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία την επόμενη εβδομάδα και παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο, αφού θα είναι σε εκκρεμότητα η ασφαλτόστρωση, θα είναι λειτουργικός.

Χθες το μεσημέρι επισκέφθηκε το σημείο ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε την παράταση των πέντε ημερών που δόθηκε, προκειμένου να παραδοθεί το έργο.

Την Άνοιξη η άσφαλτος

Η διαχωριστική νησίδα έχει ήδη κατασκευαστεί και σε αυτή τη φάση γίνεται η επίστρωση του οδοστρώματος με 3Α, ωστόσο η ασφαλτόστρωση δεν μπορεί να γίνει σε αυτή τη φάση, λόγω των καιρικών συνθηκών και μετατίθεται για την Άνοιξη.


Παρ’ όλα αυτά το έργο θα είναι λειτουργικό και οι οδηγοί δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

«Η είσοδος πόλης ήταν το μεγάλο «αγκάθι» και επί της ουσίας η Αμαλιάδα δεν είχε είσοδο. Ωστόσο καταφέραμε να εντάξουμε το έργο, ξεπεράσαμε τα προβλήματα, δίνουμε αυτή τη στιγμή μία παράταση πέντε ημερών και εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα παραδοθεί ο δρόμος. Βέβαια, είναι αδύνατον να ρίξουμε άσφαλτο σε αυτή τη φάση, γιατί θα καταστραφεί λόγω καιρικών συνθηκών, θα περιμένουμε να περάσει η κακοκαιρία και όταν ανοίξει ο καιρός θα πέσει και η άσφαλτος. Και μετά θα συνεχίσουμε με τα πεζοδρόμια και τον ποδηλατόδρομο, θα γίνει η διαμόρφωση του κόμβου στην εθνική οδό και θα συνεχίσουμε τον ποδηλατόδρομο άλλα 200 με 250 μέτρα στην Κουρούτα. Σιγά- σιγά δηλαδή ολοκληρώνουμε τον σχεδιασμό μας» ανέφερε ο κ. Λυμπέρης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.030.000,00 ευρώ και το τμήμα που κατσκευάζεται σε αυτή τη φάση έχει μήκος 426 μ. και θα αποτελείται από νησίδα πλάτους 2,60 μ. , με μία κύρια λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,75 μ. και μία βοηθητική πλάτους 2,65 μ. ανά κατεύθυνση, συνολικού πλάτους οδοστρώματος 6,40 μ. Περιλαμβάνει πεζοδρόμιο πλάτους 1,50 μ. και στα ανάντι πεζοδρόμιο πλάτους 3,75 μ. Το άλλο τμήμα «Διαμόρφωση σύνδεσης οδού Παπακασελάς- Κουρούτα με κόμβο Παπακασελά» πρόκειται να εκτελεστεί σε δεύτερη φάση.

Πάντως δρομολογούνται ενέργειες προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις στο κατασκευασμένο τμήμα της εισόδου πόλης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ