2013-12-09 09:31:34
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ  - «Πλειστηριασμοί και ομαδικές απολύσεις, οι επώδυνες αλλαγές που έρχονται»...!!!
Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

«Ταφόπλακα» στο θέμα των πλειστηριασμών και στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων θεωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μπει με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα αφού η κυβέρνηση είναι δέσμια των απαιτήσεων των δανειστών.

«Το μόνο που κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη είναι να προετοιμάσουν το έδαφος για τις επώδυνες αλλαγές λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η δικομματική κυβέρνηση είναι ανήμπορη να αντιδράσει. Η τρόικα έχει βρει τον τρόπο να αντιδρά κάθε φορά κάνοντας... νάζια και εκβιάζοντας ότι δεν θα επιστρέψει. Με αυτό τον τρόπο κερδίζει κάθε φορά όλο και περισσότερα. Αυτό άλλωστε έκανε και τώρα».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το παιχνίδι της τρόικας σε ότι αφορά την επιστροφή τους στην Ελλάδα και δεν κρύβουν τον χλευασμό τους για τις κυβερνητικές διαρροές περί αυστηρού μηνύματος προς τους δανειστές της χώρας.


«Σε λίγο θα μας πουν ότι οι τροικανοί τρόμαξαν και για αυτό επιστρέφουν στην χώρα» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

«Εμείς δεν τους βλέπουμε για τρομαγμένους. Μάλλον το αντίθετο. Το γεγονός μάλιστα ότι πριν επιστρέψουν στην Αθήνα διεμήνυσαν ότι από τα 135 προαπαιτούμενα η κυβέρνηση έχει φέρει εις πέρας μόνο τα μισά  δείχνει το τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα».

Ιδιαίτερα για το θέμα των πλειστηριασμών τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει επισήμως λύση στο θέμα και η κυβέρνηση να νομοθετήσει μονομερώς φέρνοντας στην πραγματικότητα παρόμοια τροπολογία με αυτήν που προτείνει η τρόικα. Δεν κρύβουν ακόμα την ανησυχία τους για τον ΦΠΑ στην εστίαση και την επαναφορά του στο 23% και επισημαίνουν ότι  αυτό θα ήταν και το τελειωτικό χτύπημα σε αυτό τον τομέα.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο θέμα και επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του πρωθυπουργού.

«Αυτό που ξέρω» είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι η ενδοτικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά τους έχει αποθρασύνει.

«Εκβιάζουν πλέον, ανοιχτά και ευθέως τους δανειολήπτες. Απαιτούν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας. Συμπεριφέρονται ως πληρεξούσιος των διεθνών κερδοσκοπικών κεφαλαίων – των αρπακτικών «distress funds». Απαιτούν ομαδικές απολύσεις σε μια χώρα που η ανεργία ήδη καλπάζει στο 30%. Το διευθυντήριο βρυχάται μπροστά στην υποταχτική, μοιραία και άβουλη κυβέρνηση Σαμαρά» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/302145/pleisthriasmoi-kai-omadikes-apolyseis-oi-epwdynes-allages-poy-erxontai#ixzz2mxcGWbN7
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις Μάνα; *
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εσύ έχεις Μάνα; *
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ