2013-12-09 17:00:57
Φωτογραφία για Μέσι,Ρονάλντο,Ριμπερί οι υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα
Η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football ανακοίνωσαν τα ονόματα των τριών τελικών υποψηφιών για τη Χρυσή Μπάλα, τους τρεις υποψήφιους για τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς και τις τρεις υποψηφιότητες για το καλύτερο γκολ. Δεν μπήκε στην τριάδα το γκολ του Παναγιώτη Κονέ.

Η πιο πολυσυζητημένη Χρυσή Μπάλα των τελευταίων ετών θα απονεμηθεί στον κάτοχό της στις 13 Ιανουαρίου του 2014 σε γκαλά που θα διεξαχθεί στη Ζυρίχη.

Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Μπάλα που απονέμεται ανελλιπώς από το 1956 στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της προηγούμενης περιόδου, έχει συγχωνευθεί από το 2010 με τον "Καλύτερο Παίκτη" της FIFA, βραβείο που δινόταν από το 1991.

Οι τρεις φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού έχουν επισήμως ανακοινωθεί και η μάχη αναμένεται σκληρή, με τον Ρονάλντο και τον Ριμπερί να φαίνεται ότι έχουν ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Αργεντίνου.  

Ο Μέσι έχει καταφέρει να βρίσκεται στους καλύτερους αδιαλείπτως από το 2007, όταν και είχε έρθει τρίτος πίσω από τους Κακά και Κριστιάνο Ρονάλντο
. Την επόμενη χρονιά ανέβηκε μια θέση, αλλά έχασε και πάλι το βραβείο αυτή τη φορά από τον CR7. Από το 2009, όμως, και έκτοτε κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο κάθε χρόνο, ων από πέρσι ο πολυνίκης του θεσμού ξεπερνώντας παίκτες όπως οι Κρόιφ, Φαν Μπάστεν και Πλατινί. Όσον αφορά στον τελευταίο μάλιστα, έσπασε άλλο ένα ρεκόρ που κατείχε για 27 ολόκληρα χρόνια ο νυν πρόεδρος της UEFA, αυτό των τριών συνεχόμενων κατακτήσεων (1983,1984,1985).

Ο Ρονάλντο είναι επίσης συνηθισμένος στο να βρίσκεται ανάμεσα στους φιναλίστ, αφού βρίσκεται εκεί κάθε χρόνο από το 2007, με εξαίρεση το 2010 όταν οι τρεις τελικοί μονομάχοι προέρχονταν άπαντες από την Καταλονία και την ομάδα της Μπαρσελόνα (Μέσι, Ινιέστα, Τσάβι). Του έχει απονεμηθεί μία φορά το βραβείο, το 2008, ενώ τρεις φορές (2009,2011, 2012) έχει έρθει δεύτερος πίσω από τον Αργεντίνο σούπερσταρ των "μπλαουγκράνα".

Για τον Γάλλο, αντίθετα, η είσοδος του στην τριάδα του ατομικού ποδοσφαιρικού βραβείου με το μεγαλύτερο κύρος παγκοσμίως είναι πρωτόγνωρη, με την πιθανότητά του να κερδίσει να είναι μεγάλη δεδομένης της άκρως επιτυχημένης περσινής χρονιάς του. Ο δαιμόνιος εξτρέμ συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τρέμπλ από τη Μπάγερν Μονάχου και ο ίδιος δηλώνει σίγουρος για την τελική έκβαση της ψηφοφορίας. Στην αρχή της χρονιάς μάλιστα, ανεδείχθη κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης από την UEFA.

Προπονητές της χρονιάς

Πέραν των παικτών, ανακοινώθηκε και η τελική λίστα των υποψηφίων για το βραβείο του καλύτερου προπονητή, η οποία απαρτίζεται από τους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Γιουπ Χάινκες και Γιούργκεν Κλοπ. Φαβορί είναι αναμφίβολα ο τέως τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος οδήγησε τους Βαυαρούς στην κατάκτηση και των τριών διοργανώσεων που συμμετείχαν την περσινή σεζόν. Δύσκολα θα γίνει η έκπληξη με τον Φέργκιουσον, ο οποίος κατέκτησε άλλο ένα πρωτάθλημα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προτού αποσυρθεί από τους πάγκους.

Ιμπραΐμοβιτς, Μάτιτς και Νειμάρ για το καλύτερο γκολ 

Για τα τρία καλύτερα γκολ επελέγησαν αυτό του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στον φιλικό αγώνα της Σουηδίας κόντρα στην Αγγλία, του Νεμάνια  Μάτιτς στο ντέρμπι της Μπενφίκα με την Πόρτο και εκείνο του Νεϊμάρ κόντρα στην Ιαπωνία στο περασμένο Confederations Cup που διεξήχθη στην Βραζιλία. Υποψήφιο ήταν και το γκολ που είχε πετύχει ο Παναγιώτης Κονέ κόντρα στη Νάπολι, αλλά δεν μπήκε στην τελική τριάδα.

Καλύτερη ενδεκάδα του 2013

Όσον αφορά στην καλύτερη ενδεκάδα της περασμένης σεζόν, οι υποψήφιοι ανά θέση είναι οι εξής:

Τερματοφύλακες

Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους),Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου), Βίκτορ Βαλντές (Μπαρσελόνα), Πετρ Τσεχ (Τσέλσι)

Αμυντικοί

Νταβίντ Αλάμπα (Μπάγερν Μονάχου), Ζόρντι Άλμπα (Μπαρσελόνα), Ντάνι Άλβες (Μπαρσελόνα), Λέιτον Μπέινς (Έβερτον), Ζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν Μονάχου), Άσλεϊ Κόουλ (Τσέλσι), Ντάντε (Μπάγερν Μονάχου),Ματς Χούμελς (Ντορτμουντ), Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (Τσέλσι), Βενσάντ Κομπανί (Μάντσεστερ Σίτι), Φιλιπ Λαμ (Μπάγερν Μονάχου), Νταβίντ Λουίς(Τσέλσι), Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης), Πέπε (Ρεάλ Μαδρίτης), Ζεράρ Πικέ(Μπαρσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Τιάγκο Σϊλβα (Παρί Σεν-Ζερμέν), Ραφαέλ Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης), Νεμάνια Βίντιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Πάμπλο Σαμπαλέτα (Μάντσεστερ Σίτι)

Μέσοι

Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Σέρζι Μπουσκέτς (Μπαρσελόνα), Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ), Αντρές Ινιέστα(Μπαρσελόνα), Ίσκο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ), Αντρέα Πίρλο(Γιουβέντους), Μάρκο Ρόις (Ντορτμουντ), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου), Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν Μονάχου), Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ(Μπάγερν Μονάχου), Γιάγια Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι), Αρτούρο Βιντάλ(Γιουβέντους), Τσάβι (Μπαρσελόνα)

Επιθετικοί

Πηγή:sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ