2013-12-10 13:36:48
Φωτογραφία για ΟΤΑ / Ο Νίκος Χαρδαλιάς άνοιξε (απλά) τον χορό των παραιτήσεων...!!!
Του Γιάννη Σπ. Παργινού

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ένας κατά γενική ομολογία καλός, αν όχι και πλήρως πετυχημένος, δήμαρχος παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση μιας ακόμα θητείας.!

Κατά πόσον η εν λόγω παραίτηση μπορεί να εκληφθεί ως κεραυνός εν αιθρία.?

Απάντηση στο εύλογο ερώτημα μπορεί να δώσει μόνον μια ήρεμη κι ανεπηρέαστη μελέτη συγκεκριμένων δεδομένων σε συνάρτηση πάντα με τον χρόνο και την γενικότερη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε.  

Ο απερχόμενος, πλέον, δήμαρχος Βύρωνα, θα μπορούσε άνετα να διεκδικήσει μια ακόμα θητεία.! Ως δήμαρχος εθεωρείτο πετυχημένος ή τουλάχιστον, - για τους πιο δύσπιστους, αυστηρούς ή συγκρατημένους - , δεν είχε βρεθεί ο ικανός να τον αντιπαλέψει αντίπαλος μέχρι και την ώρα τούτη. Αντίθετα, μπορούσε να «παίξει» άνετα. Οι δημοσκοπήσεις ήταν με το μέρος του κι οι ψίθυροι του πολιτικού παρασκηνίου τον ήθελαν να διεκδικεί ανώτερες θέσεις στην αυτοδιοικητική ή πολιτική κονίστρα.!


Παρά ταύτα, ο δήμαρχος όχι απλά παραιτήθηκε από την απλή διεκδίκηση μιας ακόμη θητείας αλλά αποχωρεί πλήρως κι από τον αυτοδιοικητικό ή πολιτικό στίβο, περιοριζόμενος σε απόλυτο οικογενειακό-επαγγελματικό βίο.!  

Πάντα ταύτα θα μπορούσαν κάλλιστα και σαφέστατα να κεντρίσουν την όποια κακεντρεχή ή και ζηλόφθονη ανθρώπινη υπόνοια και να κεντήσουν ανάλογα σενάρια δαιδαλώδους πλοκής και φαντασίας.!    

Μακριά από τον υπογράφοντα παρόμοιες σκέψεις.! Οι ερινύες για τον επί μακρόν φίλο θα ήταν, όντως, αφάνταστα κι ακατάπαυστα καταδιωκτικές.!  

Μ αυτό το καλής προαίρεσης πνεύμα και μέσα στο γενικότερο κλίμα της εποχής μας ας προσεγγίσουμε περισσότερο πολιτικά την «παραίτηση» , έστω κι αν αύτη αντιστρατεύεται την πεπατημένη λογική.! Αντίθετα, λοιπόν, μ αυτήν την πεπατημένη, - που προκαλεί μεν αλλά ταυτόχρονα μας ξαφνιάζει και ό, τι το διάφορο - , ο Νίκος Χαρδαλιάς, επέλεξε να «φύγει» όρθιος, μη ηττηθείς, μη με λαϊκή εντολή αποπεμφθείς, μη καμφθείς, μη παρεξηγηθείς.!

Τουναντίον.! Επέλεξε να «φύγει» σε εποχή μεγάλης αν όχι και γενικής αποδοχής.!  

Τούτων όλων δοθέντων και επαρκώς εξεταζομένων, πόσοι άλλοι συνάδελφοί του μπορεί να τον ακολουθήσουν, στην καθόλα μη πεπατημένη λογική, συμπεριφορά και πολιτική πρακτική του.?

Οι πληροφορίες της στήλης και οι επαγγελματικές εμπειρίες του υπογράφοντος προϊδεάζουν για πολλές επικείμενες τέτοιου είδους παραιτήσεις-αποχωρήσεις.!

Ήδη,

-         Περιφερειάρχης μεγάλης διοικητικής περιφέρειας προετοιμάζεται για την έξοδο από τον στίβο.! Η πολιτική πόλωση που θα επέλθει από τις υποψηφιότητες που θα ανακοινωθούν θα ελαχιστοποιήσουν τα όποια περιθώρια απρόσκοπτης επαναδιεκδίκησης του θώκου.!  

-         Δήμαρχος μεγάλου λιμανιού , - θεωρείται λίαν πετυχημένος κι «αχτύπητος» - , χαράσσει ήδη  ρότα για άλλα πιο απάνεμα λιμάνια.!

 

Και τούτα για την ώρα.!

Θα επανέλθουμε.!

                                                              Γ. Σπ. Π.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ