2013-12-10 17:05:07
Φωτογραφία για Το ΤΧΣ αντικατέστησε τους Επιτρόπους από τις Τράπεζες...!!!
Με αιφνιδιαστικό τρόπο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποφάσισε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να απομακρύνει τους εκπροσώπους του από τα διοικητικά συμβούλια των τεσσάρων συστημικών τραπεζών 

και στη θέση τους να διορίσει τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου!

Έτσι, στα διοικητικά συμβούλια των Alpha Bank, Τρ. Πειραιώς, ΕΤΕ και Eurobank καθήκοντα επιτρόπου θα αναλάβουν τα τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ (Αναστασία Σακελλαρίου-Διευθύνουσα Σύμβουλος, Γιώργος Κουτσός-Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Αναστάσιος Γάγαλης-Μέλος) καθώς και ο CFO του Ταμείου, κ. Ιωάννης Κυριακόπουλος.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΤΧΣ αναφέρει τα εξής:

"Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), αποφάσισε την αντικατάσταση των εκπροσώπων του στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και τον Οικονομικό Διευθυντή του ΤΧΣ. Η αντικατάσταση γίνεται στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με τις Διοικήσεις των Τραπεζών και με γνώμονα την αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του ΤΧΣ, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.


Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω ορισθέντα πρόσωπα δεν θα λαμβάνουν επιπρόσθετη αμοιβή από το ΤΧΣ ή τις τράπεζες για τη συμμετοχή τους στα Διοικητικά Συμβούλια και τις επιτροπές των τραπεζών. Η απόφαση αντικατάστασης θα υλοποιηθεί κατά την προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου εκάστης τράπεζας".
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ