2013-12-10 20:06:55
Φωτογραφία για OI ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (VIDEO)
Oι Γιατροί του Κόσμου της Ελλάδας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν υπογράμμισαν ότι στηρίζουν τα ανασφάλιστα παιδιά και τις ανασφάλιστες έγκυες γυναίκες ένα φαινόμενο που μέσα στην οικονομική κρίση έχει διογκωθεί. Οι ΓτΚ της Ελλάδας ανησυχούν σοβαρά για τα σημαντικά εμπόδια στην πρόσβαση των εγκύων γυναικών στον ιατρικό έλεγχο της εγκυμοσύνης τους καθώς και των παιδιών στις υπηρεσίες υγείας. Οι ανασφάλιστες γυναίκες καλούνται να καλύψουν τη δαπάνη όλων των ιατρικών εξετάσεων.

 Οι ΓτΚ της Ελλάδας ανησυχούν για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό παιδιών που μένουν ανεμβολίαστα στη χώρα μας. Οι γονείς καλούνται να καλύψουν το κόστος των εμβολιασμών που είναι για τους περισσότερους δυσβάσταχτο. ''Η αύξηση των ανασφάλιστων γυναικών δημιουργεί προβλήματα υγείας στην έγκυο και αδιάγνωστα προβλήματα υγείας στο κυοφορούμενο παιδί, που με τη σειρά τους δημιουργούν στρατιές μελλοντικών ασθενών''. 

Οι Γιατροί του Κόσμου ξεκινούν εκστρατεία για την πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη ''ένα θεμελιώδες πρόβλημα'' όπως επισημάνθηκε.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ