2013-12-12 08:10:32
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ  ΚΑΙ ΟΛΙ ΡΕΝ
Συναντήσεις με τον επίτροπο Όλι Ρεν και ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αξιολόγηση της τρόικας θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας τη διήμερη επίσκεψή του στο Στρασβούργο. Κατά τη συνάντηση με τον φινλανδό επίτροπο, την Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προθέσεις των δανειστών, ενώ αναμένεται να επαναλάβει στον Ευρωπαίο αξιωματούχο τη θέση του κόμματός του ότι το μνημόνιο έχει δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Οι επαφές Τσίπρα την Τετάρτη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τους συνεισηγητές της Έκθεσης Αξιολόγησης για την τρόικα (Troika Inquiry Report), ευρωβουλευτές Ότμαρ Κάρας (ΕΛΚ) και Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ (ΕΣΚ). «Βασικά ήλθαμε να ακούσουμε» δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι είχε την ευκαιρία να θυμίσει στα μέλη της επιτροπής «αυτό που είναι κοινός τόπος διεθνώς: ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει αποτύχει».


Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε στα μέλη της επιτροπής έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία, όπως τόνισε, καταγράφεται η έκταση και το βάθος της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

Στη συνέχεια, πρότεινε να επεκταθεί η διάρκεια, να διευρυνθεί η εντολή της επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας των ενεργειών της τρόικας και «να κληθούν σε ακρόαση όλοι εκείνοι που έχουν ευθύνη για την καταστροφική εφαρμογή των μνημονίων».

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, θα διεξάγει έρευνα για την απόδοση ευθυνών σε όλους όσοι οδήγησαν, μέσω των καταστροφικών μνημονίων, σε ανθρωπιστική κρίση την Ελλάδα.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ