2013-12-12 13:01:05
Φωτογραφία για ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ... ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ! (PHOTOS)
Επτά είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League, αλλά δεν έχουν όλοι τις ίδιες πιθανότητες να βρεθούν στο δρόμο του.

Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν πως στο ποδόσφαιρο δεν χωρούν μαθηματικά, αλλά... εν όψει της κλήρωσης των «16» του Champions League, η επιστήμη αυτή γίνεται πολύ χρήσιμη για τον προσδιορισμό με ακρίβεια των πιθανοτήτων που έχουν να συναντηθούν ορισμένες ομάδες με κάποιες άλλες, όπως παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr".

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει πως θα βρει στο δρόμο του μία εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Από αυτές όμως δεν έχουν όλες τις ίδιες πιθανότητες να τον συναντήσουν λόγω των περιορισμών που υπάρχουν σε ό,τι αφορά τις ομάδες που προέρχονται από την ίδια χώρα ή το ίδιο γκρουπ στη φάση των ομίλων.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ έχουν τον πρώτο λόγο με ποσοστό 17,3%, ενώ από 10,3% έχουν Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Το υψηλότερο ποσοστό... «ανταμώματος», 30,8%, συναντάται για τρία ζευγάρια: Λεβερκούζεν-Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ, Σάλκε-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ-Μπάγερν.

Δείτε αναλυτικά τις πιθανότητες κλήρωσης κάθε ομάδας με κάθε πιθανό αντίπαλο:
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ