2013-12-12 21:55:56
Φωτογραφία για Εκκλησιαστική Ημερίδα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας
Στις 11 Δεκεμβρίου2013, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας,  πραγματοποιήθηκε Εκκλησιαστική -Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Ο ‘Άγιος Νικόλαος και ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας”.

Η εν λόγω ημερίδα διοργανώθηκε από τον Ναύσταθμο με την έγκριση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 130 χρόνων από την ανέγερση του Ιερού Ναού και 120 χρόνια από την λειτουργία του.

Το πρωί της 11ηςΔεκεμβρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και εν συνεχεία στο Κινηματοθέατρο του Ναυστάθμου ακολούθησε η ημερίδα. Την έναρξη κήρυξε ο Διοικητής του Ναυστάθμου Αρχιπλοίαρχος (Μ) Μ. Καούτσκης  ΠΝ, όπου ευχαρίστησε τους ομιλητές για την παρουσία και συνδρομή τους στην ημερίδα. Στην συνέχεια ο Στρατιωτικός Ιερέας του Ναυστάθμου Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου, έκανε μία εισαγωγή στο θέμα, σκιαγραφώντας αρχικά την μορφή του Αγίου Νικολάου και στην συνέχεια κάνοντας μία σύντομη αναφορά στην πορεία και ιστορία του Ναού από το 1881 έως σήμερα.


Πρώτος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, με θέμα «Προσκύνημα στα Μύρα». Ακολούθησε η ομιλία του καθηγητού Λαογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μ. Βαρβούνη, με θέμα «Ο  Άγιος Νικόλαος στην θρησκευτική παράδοση των Ελλήνων ». Τρίτη ομιλήτρια ήταν η Ιστορικός – Αρχαιολόγος – Βυζαντινολόγος κ. Μ. Π. Παλέρμου, με θέμα «Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου συνεκτικός δεσμός των κατοίκων του Ναυστάθμου Σαλαμίνας». Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, με θέμα «Ένας Άγιος μέσα στην καθημερινότητά μας».

Στο τέλος ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών στους ομιλητές. Την ημερίδα παρακολούθησαν ο Διοικητής Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού , ο Υπαρχηγός Στόλου, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου Στόλου και του Ναυστάθμου Σαλαμίνας . 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ