2013-12-12 23:47:01
Φωτογραφία για Τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κύπρο
Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την Κύπρο, με αποτέλεσμα πολλά χωριά να παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει λόγω της χιονόπτωσης, σε συνδυασμό με το δύσβατο των περιοχών, ενώ σε μία περιοχή, συνεργείο που πήγαινε να συνδέσει το ρεύμα, αποκλείστηκε. Η παροχή αποκαταστάθηκε ουσιαστικά σε όλες τις περιοχές, εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες που δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση.

Στην Λεμεσό χωρίς παροχή είναι ο Προφήτης Ηλίας, όπου το συνεργείο που μετέβαινε στο χωριό είχε εγκλωβιστεί τα χιόνια και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην πόλη με τη βοήθεια της αστυνομίας, εγκαταλείποντας εκεί το παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Τα χωριά που παρέμειναν την Τετάρτη το βράδυ χωρίς παροχή ήταν στην επαρχία Λευκωσίας, τα χωριά Λαζανιά, Γούρι, Φαρμακάς, Γαλάτα, Κακοπετριά, Οίκος, Λαγουδερά, Αληθινού, Ασκάς, Πολύστυπος και Αλωνας και η Καλαβασός στην επαρχία Λάρνακας.


Αυτή τη στιγμή παραμένουν μόνο τα χωριά Αρμενοχώρι, Φαρμακάς, το Καμπί του Φαρμακά και το χωριό Σινά Ορος χωρίς ρεύμα.

Η αντίστοιχη ΔΕΗ στην Κύπρο δέχθηκε περίπου 1.700 κλήσεις μέχρι στιγμής, ενώ χθες γύρω στις 4.700 κλήσεις για αναφορά πέραν των 400 βλαβών στην ηλεκτροδότηση, αποκοπή καλωδίων και άλλων προβλημάτων στο σύστημα Ψηλής, Μέσης και Χαμηλής Τάσης.

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο νοτιανατολικά της Κύπρου επηρεάζει την περιοχή

Για το βράδυ της Τετάρτη αναμένεται ο καιρός να είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις, ενώ χιονόνερο ή χιόνι πιθανόν να σημειωθεί και σε κάποιες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και στους -7 στα ψηλότερα ορεινά. Σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα επικρατεί παγετός, ενώ παγετός ενδέχεται να σχηματιστεί και σε ορισμένες υπήνεμες πεδινές περιοχές.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΛΟΓΩ ΒΑΡΙΑΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ:

Επαρχία Λευκωσίας

Καννάβια

Μηλικούρι

Αγία Ειρήνη

Μουτουλάς

Φαρμακάς

Άλωνα

Πολύστυπος

Ασκάς

Απλίκι

Φτερικούδι

Γούρι

Λαζανιά

Μαχαιράς

Κιόνια

Πλατανιστάσα

Επαρχία Λάρνακας

Οδού

Βαβατσινιά

Επαρχία Λεμεσού

Άγιος Θεόδωρος

Πρόδρομος

Πηγή: 24.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ