2013-12-13 10:27:16
Φωτογραφία για Πάτρα: Έφυγε ο ιδρυτής της ιστορικής βιομηχανίας Λουάνα
"Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο Διονύσης Μελιγκώνης, ιδρυτής της ιστορικής βιομηχανίας ετοίμων ενδυμάτων "Λουάνα", την οποία ο ίδιος έκλεισε πριν από αρκετά χρόνια, προλαμβάνοντας την κρίση που διέβλεπε πως θα έλθει και στο χώρο των έτοιμων ενδυμάτων.

Ωστόσο, η σύζυγός του, Ιωάννα γνωστή έμπορος της Πάτρας, αλλά και η κόρη τους Αναστασία (Νάντια) παρέμειναν στο χώρο, διατηρώντας ακόμη και σήμερα, καταστήματα ρούχων, στην οδό Κορίνθου και Μαιζώνος, αντίστοιχα.

Την περίοδο που η «ΛΟΥΑΝΑ» μεσουρανούσε απασχολούσε μέχρι και 300 άτομα προσωπικό, καθώς ήταν από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες που λειτουργούσαν στην περιοχή της Οβρυάς, όπου είχαν μεταφερθεί οι εγκαταστάσεις της, αλλά και με το πρατήριο- κατάστημα το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα τη λειτουργία του στην οδό Κορίνθου.

Η είδηση του θανάτου του Διονύση Μελιγκώνη προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία. Με την αγαπημένη του σύζυγο, Ιωάννα απέκτησαν τρία παιδιά, τον γιο του, Ανδρέα ιδιοκτήτη του γνωστού κεντρικού καφέ της Πάτρας «Ελληνικόν» στην οδό Μαιζώνος και τις δύο κόρες του, την Αναστασία (Νάντια) ιδιοκτήτρια καταστήματος και την Κατερίνα, υπάλληλο στον ασφαλιστικό φορέα ΤΣΑΥ. Μάλιστα, από τα παιδιά του, ευτύχησε να δει και επτά εγγόνια.


Σήμερα στις 2 το μεσημέρι από τον Ιερό ναό της Ευαγγελίστριας συγγενείς και φίλοι θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον Διονύση Μελιγκώνη, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας. Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων γίνουν καταθέσεις υπέρ του Ιδρύματος «Η Κιβωτός της Αγάπης».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ