2013-12-13 20:45:05
Φωτογραφία για ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ : ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ!
Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Νίκος Τσιαντάκης, μιλάει στον «Γαύρο» για τη σπουδαία πρόκριση του Θρύλου στους «16» του Champions League. Μιλάει για τον Μίτσελ, τον Σαβιόλα και τη συνέχεια των Πειραιωτών ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς είδατε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αντερλεχτ και την πρόκριση που πήρε η ομάδα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μεγαλύτερη σημασία -εξαρχής- είχε να κατακτηθεί η δεύτερη θέση και η πρόκριση, έτσι ώστε να πάρει ο Ολυμπιακός το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Επρεπε να βρεθεί στις κορυφαίες 16 ομάδες του Champions League... Ηταν ένα σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι γιατί όταν η μία ομάδα θέλει τους βαθμούς και η άλλη όχι, τότε το ματς γίνεται πιο δύσκολο. Γιατί οι Βέλγοι έπαιζαν πιο ελεύθερα. Δεν ζητούσαν τίποτα στο παιχνίδι, απλά ήθελαν μία καλή εμφάνιση. Τελικά, όμως, πήγαν όλα καλά! Αν και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη πιο άνετα ο Ολυμπιακός, αφού χάθηκαν πέναλτι και ευκαιρίες. Τελικά το φινάλε ήταν χιτσκοκικό. Πολύ δίκαια, πήρε τη νίκη και την πρόκριση... Σίγουρα αυτές οι πορείες καταξιώνουν τον Ολυμπιακό!


Ε: Την άξιζε ο Ολυμπιακός την πρόκριση, σύμφωνα με τις εμφανίσεις που είχε πραγματοποιήσει στα 6 παιχνίδια των ομίλων του Champions League;

Α: Την άξιζε την πρόκριση και ήταν η ομάδα που έπρεπε να πάρει το εισιτήριο. Υπήρχαν παιχνίδια που είχε πάρει και δεν ήταν καλός, αλλά υπήρχαν και ματς που έχασε, αλλά δεν το άξιζε. Σε γενικές γραμμές έπαιξε καλύτερα από τις Αντερλεχτ και Μπενφίκα και πήρε την πρόκριση. Παίζει καλό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός και αυτό έχει σημασία. Εχει καλούς ποδοσφαιριστές, με ταλέντο και έχει περισσότερες δυνατότητες. Μπορεί να βελτιωθεί. Αν ενισχυθεί κιόλας με 1-2 προσθήκες, θα είναι πολύ πιο καλός. Πιο ανταγωνιστικός!

Ε: Πού πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν προσθήκες;

Α: Στα χαφ χρειάζεται έναν παίκτη και περισσότερο έναν αμυντικό χαφ που να κάνει τη διαφορά. Εχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές τώρα, αλλά το αναφέρω για να κοιτάξει στα μάτια όλες τις ομάδες. Εναν παίκτη που να δημιουργεί και να κόβει το ίδιο καλά. Ετσι θα μπορεί να πάει να χτυπήσει την πρόκριση στους «16». Εχει γεμάτο ρόστερ, όμως... Μόνο αν αποκτηθούν παίκτες τεράστιας δυναμικής πρέπει να γίνει μεταγραφική κίνηση. Αλλιώς όχι...

Ε: Ενα σχόλιο για τον Μίτσελ; Ακουσε πολλά στην αρχή της χρονιάς, αλλά τώρα δικαιώνεται...

Α: Ακουσε πολλά. Ναι, είναι αλήθεια! Στην αρχή, όμως, κάποια πράγματα ήταν δικαιολογημένα. Για παράδειγμα, όταν δεν έπαιζε ο Μητρογλου ή όταν δεν έπαιζε ο Μανωλάς με την Παρί και έπαιζε ο Μετζανί. Εκεί άκουσε σχόλια καλοπροαίρετα, όμως. Αλλά όλοι είχαν δίκαιο. Ωστόσο, ο Μίτσελ είναι δίκαιος. Οταν βλέπει κάτι που δεν είναι σωστό, το αλλάζει. Και ας είναι αρχικά δική του επιλογή. Και πλέον η ομάδα λειτουργεί πολύ καλά. Ολοι χρησιμοποιούνται όπως πρέπει. Οταν είδε πράγματα που δεν του βγήκαν τα διόρθωσε αμέσως. Κάνει αυτό που πρέπει και πάει καλά ο Ολυμπιακός! Ο Μίτσελ, γνωρίζει εξαιρετικά το ρόστερ. Και κάνει άριστη διαχείριση. Εχει δουλευτεί με την ομάδα και ξέρει τι σημαίνει Ολυμπιακός. Χαίρεται αυτό που κάνει και το δείχνει .

Ε: Ο Σαβιόλα τελικά σκόραρε. Και μάλιστα δύο γκολ. Θεωρείτε ότι είναι μία δικαίωση γι’ αυτόν, που έκανε τόσο καιρό δουλειά η οποία δεν φαινόταν πολύ;

Α: Μέχρι στιγμής, ο Σαβιόλα έχει βοηθήσει πολύ. Με ασίστ, με τρεξίματα, με μαρκαρίσματα. Κάνει τρομερά πράγματα στο γήπεδο. Χρειαζόντουσαν και τα γκολ και τα πέτυχε. Χρειαζόντουσαν για να φανεί η δουλειά του και να ανέβει ψυχολογικά. Εχει προσαρμοστεί πλέον και έχει μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του. Θεωρώ ότι με τα γκολ που έβαλε θα ανέβει περισσότερο και θα τον βοηθήσουν. Εύχομαι να βρίσκει δίχτυα πιο συχνά.

Ε: Θεωρείτε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω; Να συνεχίσει στην Ευρώπη;

Α: Τα πράγματα είναι δύσκολα και όλοι ξέρουμε τι ομάδες έχεις να αντιμετωπίσεις στη φάση των «16». Κάνα δύο παίκτες να κάνουν τη διαφορά αν αποκτηθούν τότε, πιο εύκολα μπορεί να το κάνει. Και να είναι και σε καλή μέρα σε αυτά τα ματς. Σίγουρα, δεν θέλει κανείς να τύχει ο Ολυμπιακός με Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Ολα μπορούν να γίνουν με τις άλλες!

Ε: Τι σας έμεινε από τα παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής;

Α: Ικανοποίηση και χαρά. Επαιξε καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερο. Θα είναι ανταγωνιστικός στη φάση των «16» και είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Ασχετα αν προκριθεί. Αυτό που κρατάω είναι ότι θέλει να παίζει καλή μπάλα!

Ε: Για την Ελλάδα και το ματς με τον Αρη;

Α: Κακά τα ψέματα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα και στο τέλος θα πάρει το πρωτάθλημα. Η διαφορά είναι τεράστια.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ