2013-12-14 09:00:07
Φωτογραφία για ΣΤΟΡΚ : ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ NextGen...
Ο προπονητής των Νέων του Ολυμπιακού, Μπερντ Στορκ, μίλησε για τις διαφορές που συνάντησε ανάμεσα στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε επίπεδο Νέων το NextGen Series και το Youth League της UEFA.

Ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε και στην περίπτωση να υπάρξουν παίκτες των Νέων που μπορούν να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα του συλλόγου.

Αναλυτικά είπε:

«Πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό. Μιλάμε αρχικά για δύο τουρνουά, τα οποία είχαν να κάνουν με παίκτες διαφορετικής ηλικίας.

Το Champions League Νέων είχε να κάνει με ποδοσφαιριστές Κ19 αυστηρά. Και ουσιαστικά αυτός είναι ο σκοπός μας, να δουλεύουμε δηλαδή με παίκτες αυτής της ηλικίας. Είδαμε τις καλύτερες ακαδημίες της Ευρώπης. Στο Next Gen Series, αντίθετα, είχες το δικαίωμα να χρησιμοποιήσεις γεννηθέντες το 1993, το 1994 και το 1995. Το επίπεδο είναι διαφορετικό. Είναι φανταστικό για το μέλλον το γεγονός ότι συμμετείχαμε στο Champions League. Μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτό στο μέλλον. Δεν είναι καθόλου εύκολο να ρίξεις παιδιά αυτής της ηλικίας στην πρώτη ομάδα, πόσο μάλλον στον Ολυμπιακό.


Όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν παιδιά της ηλικίας τους και ξαφνικά κοντράρονται με ποδοσφαιριστές 30 ετών, οι διαφορές δεν μπορούν να μην είναι μεγάλες. Βέβαια το συναντάμε αυτό στο πρωτάθλημα Κ20, μια και υπάρχουν ομάδες που επιλέγουν να χρησιμοποιούν τέτοιους ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται υπομονή.

Το ποιοι μπορούν από τη δική μας ομάδα να παίξουν στην πρώτη, είναι κάτι που θέλει δουλειά και χρόνο. Θα πω και πάλι ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί μια β’ ομάδα. Να παίξουν εκεί ένα ή δύο χρόνια, ώστε το στάδιο μετάβασης στους άνδρες να είναι πιο ομαλό. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Red Bull X-Fighters World Tour 2014
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Red Bull X-Fighters World Tour 2014
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ