2013-12-14 15:00:04
Φωτογραφία για Τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν...Ξέγνοιαστες διακοπές με 3 απλά βήματα
Για ένα ασφαλές, διασκεδαστικό και ανέμελο ταξίδι απαιτούνται μόνο τρεις γρήγοροι έλεγχοι των ελαστικών του αυτοκινήτου σας:

1. Ελέγξτε το βάθος πέλματος

Ελπίζουμε ότι θα έχουμε ήλιο αλλά προετοιμαζόμαστε και για βροχή. Με επαρκές βάθος πέλματος, μπορείτε να οδηγείτε έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη, ακόμα και αν ο καιρός γυρίσει προς το χειρότερο. Το νόμιμο, ελάχιστο βάθος πέλματος είναι 1,6 χιλ.

2. Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας

Βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά σας είναι φουσκωμένα και είναι έτοιμα για το δρόμο. Θυμηθείτε ότι η σωστή πίεση των ελαστικών διαφέρει για ένα φορτωμένο αυτοκίνητο, πράγμα πολύ σημαντικό καθώς στις καλοκαιρινές διακοπές, έχουμε την τάση να ταξιδεύουμε με επιπλέον βάρη (όπως ποδήλατα, βάρκες, τρέιλερ, κ.τ.λ.) Ελέγξτε το εσωτερικό άκρο της πόρτας σας, το πορτάκι των καυσίμων σας ή το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου για τις σωστές πιέσεις (εμπρός και πίσω). Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα ελαστικά σας, όταν αυτά είναι κρύα για ακριβή αποτελέσματα.


3. Ελέγξτε για τυχόν ζημιά ή φθορά

Κοψίματα, γδαρσίματα, ξεφλουδίσματα και άλλα είδη ζημιών ενδέχεται να επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού. Εάν έχετε αμφιβολία, επικοινωνήστε με έναν ειδικό.

4. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα σωστό σετ αλυσίδων ανάλογα με τους κινητήριους τροχούς σε κάθε περίπτωση γιατί το χιόνι και ο πάγος ποτέ δεν ξέρεις που και πότε θα εμφανιστεί στο...διάβα σας ειδικά αν έχετε στο πρόγραμμα να επισκεφτείτε ημιορεινές και ορεινές περιοχές
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ