2013-12-14 18:52:07
Φωτογραφία για Tips: Πως να βελτιώσετε τη μπαταρία του iPhone
Πολλοί είναι οι χρήστες που παραπονιούνται οτη μπαταρία του iPhone τους τελειώνει πολύ γρήγορα... 

Εκτός λοιπόν από το να κουβαλάει κάποιος έναν επιπλέον φορτιστή ή ειδική θήκη μπαταρίας, μπορείτε να κάνετε μερικές ρυθμίσεις οι οποίες θα βελτιώσουν την αυτονομία της μπαταρίας της συσκευής σας.

Έχουμε και λέμε λοιπόν... Το πρώτο πράμα που έχει να κάνει κάποιος είναι να μην ανοιγοκλείνει όλη την ώρα τη συσκευή του για να κοιτάει την ώρα ή για να δει αν έχει κάποιο μήνυμα κλπ αφού το άνοιγμα κλείσιμο του φωτισμού μπορεί να μην φαίνεται αλλά "τρώει" την μπαταρία της συσκευής και γι' αυτό το λόγο καλό θα είνια να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη προσαρμογή φωτισμού που υπάρχει στο μενούΡυθμίσεις > Ταπετσαρίες και φωτισμός και να την προσαρμόζουμε χειροκίνητα Ακόμα μία έξυπνη ρύθμιση είναι να ρυθμίσετε σωστά τις ειδοποιήσεις σας. Έτσι λοιπόν μέσα από το ειδικό μενού στις Ρυθμίσεις > Κέντρο γνωστοποιήσεων καλό θα είναι να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές που δεν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις τους.


Το Spotlight είναι η λειτουργία αναζήτησης που έχει το iPhone και αν ρυθμιστεί σωστά (βγάζοντας δηλαδή τα μέρη στα οποία δεν θέλετε να ψάχνει) τότε και αυτό σώζει λίγο την αυτονομία της συσκευής σας. Αυτό μπορείτε να το βρείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Αναζήτηση με Spotlight

Η κίνηση επίσης και ειδικά εφέ που έχει το νέο iPhone μπορεί σε μερικούς να φαίνονται ωραία όμως και αυτά "τρώνε" την μπαταρία της συσκευής σας. Έτσι λοιπόν πηγαίνοντας στο Γενικά > Προσβασιμότητα > Μείωση κίνησης και επιλέγοντας on το τηλέφωνο γίνεται λίγο πιο βαρετό αφού απενεργοποιούνται τα εφέ της Apple, όμως βελτιώνεται κατά πολύ η μπαταρία της συσκευής.

Το iPhone μπορεί και αποθηκεύει τα σημεία που επισκέπτεται πιο συχνά ο χρήστης για να μπορεί να του δίνει σχετικές πληροφορίες που για την ώρα όμως δεν υποστηρίζονται στην Ελλάδα οπότε δεν μας χρειάζεται άρα μπορούμε να απενεργοποιήσουμε αυτή τη λειτουργία πηγαίνοντας στο Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας > Υπηρεσίες συστήματος και απενεργοποιούμε τις ενεργές επιλογές ενώ στο μενού Συχνές Τοποθεσίες επιλέγουμε όχι.

Περιορίζοντας ( απενεργοποιώντας τις ενεργές εφαρμογές που βρίσκονται στο μενούΡυθμίσεις > Γενικα > Ανανεωση εφ. στο υπόβαθρο) αλλά και κλείνοντας τις εφαρμογές που τρέχουν στο υπόβαθρο (πατώντας διπλό κλικ το κουμπί home και σέρνοντας προς τα πάνω μία μία τις ανοιχτές εφαρμογές)

Επίσης μία πολύ καλή ρύθμιση που σίγουρα θα σας εξοικονομήσει μπαταρία είναι να βάλετε τα email σας (Ρυθμίσεις > Μail,επαφές ημερολόγια > Νέα δεδομένα) και απενεργοποιούμε την επιλογή ώθηση και το κάνουμε να κάνει μετάκληση κάθε 15 λεπτά.

Τέλος καλό θα είναι να απενεργοποιείται τα δεδομένα όποτε μπορείτε μιας και το 3G ή το 4G "τρώνε" πολύ μπαταρία αλλά και να μειώσετε το χρόνο κλειδώματος(Ρυθμίσεις > Γενικά > Αυτόματο κλείδωμα) της συσκευής για να μην μένει ανοιχτή η οθόνη πολύ ώρα όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Ακολουθώντας τα παραπάνω tips σίγουρα θα δείτε τη μπαταρία του iPhone σας να βελτιώνεται αν έχετε και δικά σας tips μπορείτε να τα πείτε απευθείας στο twitter στον @timkour
πηγή
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ