2013-12-15 13:56:06
Φωτογραφία για Μικρά: Πουλιούνται σαν ζεστό ψωμί
Τα μικρά μοντέλα παραμένουν πρώτα σε πωλήσεις, καθώς προσφέρουν ανέσεις, τεχνολογία, χαμηλή κατανάλωση και τιμή. Το Toyota Yaris, το Opel Corsa, το Hyundai i20, το Nissan Micra και το Ford Fiesta είναι από τα πιο δημοφιλή στη μικρή κατηγορία. Παράλληλα, το Renault Clio, και το νέο Dacia Sandero αναμένεται να διεκδικήσουν μερίδια στην αγορά.

Tα μικρά μοντέλα, σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις του κοινού, αποτελώντας τα best sellers όλων των κατηγοριών, ενώ μπορούν και συνδυάζουν ευελιξία στις αστικές μετακινήσεις, καλές επιδόσεις στον ανοιχτό δρόμο και οικονομία χρήσης.

Πιο συγκεκριμένα, το Toyota Yaris, το Opel Corsa και το Hyundai i20 είναι από τα πιο δημοφιλή στην diesel έκδοσή τους, ενώ τα Ford Fiesta και Nissan Micra με τους οικονομικούς βενζινοκινητήρες αποτελούν την αιχμή του δόρατος στις πωλήσεις των βενζινοκίνητων μοντέλων.


Από την άλλη βέβαια, το νέο Renault Clio, που κυκλοφόρησε πέρυσι και το νέο Dacia Sandero, που αναμένεται άμεσα, προβλέπεται ότι θα διεκδικήσουν δυναμικά μερίδια αγοράς, λόγω της τεχνολογίας - εμφάνισης και της τιμής αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, το Toyota Yaris 1,4D-4D, με 90 ίππους και 205 Nm ροπής, που καταναλώνει κατά μέσο όρο 3,9 λτ./100 χλμ. αποτελεί μια ιδιαίτερα αξιόπιστη λύση. Η ευελιξία, οι εσωτερικοί χώροι, η οδική συμπεριφορά και η οικονομία καυσίμου είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που ανεβάζουν το Yaris πρώτο σε πωλήσεις στους 8 μήνες του 2013, ενώ η τιμή του ξεκινά από τα 12.788 ευρώ (με έκπτωση & απόσυρση).

Επίσης, το Opel Corsa 1,3 DTE με 95 ίππους και 210 Nm ροπής διαθέτει ανταγωνιστικές επιδόσεις, με τη μέση κατανάλωση να περιορίζεται στα 3,3 λτ./100 χλμ., ενώ οι χαμηλές εκπομπές ρύπων (88 γρ./χλμ. με το σύστημα Start/Stop) επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο στο δακτύλιο της Αθήνας και το απαλλάσσουν από τα τέλη κυκλοφορίας. Επιπλέον, στα ατού του είναι οι καλοί χώροι επιβατών κι αποσκευών (285 λτ.), για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Έτσι, καταλαμβάνει τη 2η θέση πωλήσεων στα diesel οχήματα του 8μήνου, αλλά και στις πωλήσεις των μικρών, με τιμή που αρχίζει από τα 12.165 ευρώ (με έκπτωση & απόσυρση).

Επιπλέον, το Hyundai i20 ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα των diesel μοντέλων με κύριο πλεονέκτημα την ανταγωνιστική τιμή του, που ξεκινά από τα 10.990 ευρώ (με έκπτωση & απόσυρση).

Βεβαίως, η αναβαθμισμένη κομψότητα, η πρακτικότητά του και η ευρυχωρία του είναι στοιχεία που συνεκτιμά ο υποψήφιος αγοραστής. Επίσης, το i20 είναι ιδιαίτερα οικονομικό με τον 1,1 λτ. diesel κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 75 ίππους. Έτσι, η κατανάλωσή του βρίσκεται στα 3,8 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 99 γρ./χλμ., επιτρέποντάς του ελεύθερη είσοδο στο δακτύλιο και απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας.

Στην κατηγορία των βενζινοκίνητων μικρών μοντέλων, το Ford Fiesta και το νέο Nissan Micra κερδίζουν τις εντυπώσεις σε κατανάλωση και απόδοση.

Για παράδειγμα, το Ford Fiesta με τον 1,0 λτ. EcoBoost κινητήρα αποδίδει 100 ή 125 ίππους (ανάλογα την έκδοση). Έτσι οι γρήγορες επιδόσεις συνδυάζονται με χαμηλή κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 4,3 λτ./100 χλμ. και τα 99 γρ. CO2 /χλμ. εκπομπές που το απαλλάσσουν από τα τέλη κυκλοφορίας. Παράλληλα, το ποιοτικό κι ευχάριστο εσωτερικό με την πολύ καλή συναρμογή, δίνει το απαραίτητο «αέρα» στις πωλήσεις κατατάσσοντάς τo Fiesta τρίτο στα μοντέλα βενζίνης μέσα στο 8μηνο του έτους, με τιμή που ξεκινά από τα 9.990 ευρώ (με έκπτωση & απόσυρση).

Επίσης, το ανανεωμένο Nissan Micra, με ένα σύγχρονο και δυναμικό προφίλ και με τον πολύ οικονομικό 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 λτ. των 80 ίππων διατηρεί την πρώτη θέση στα μικρά μοντέλα βενζίνης (σύμφωνα με τις πωλήσεις του έτους), αφού διαθέτει και μια πολύ ανταγωνιστική τιμή, που ξεκινά από τα 8.990 ευρώ (με έκπτωση & απόσυρση). Η αξιοπιστία της φίρμας, καθώς και η «πολιτισμένη» λειτουργία του κινητήρα προσφέρουν στον υποψήφιο αγοραστή μια τίμια και «value for money» επιλογή.

Ποια διεκδικούν μερίδια

Παράλληλα, στην κατηγορία εισέρχεται δυναμικά το νέο Renault Clio, που κέρδισε τις εντυπώσεις με την «top model» εμφάνιση και το νεανικό, πλούσιο σε gadgets εσωτερικό του. Σε μηχανολογικό επίπεδο, με τον κορυφαίο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 0,9 TCe των 90 ίππων και τη χαμηλή κατανάλωση (από 4,3 λτ./100 χλμ.), τo Clio συνδυάζει αρμονικά επιδόσεις και οικονομία. Ταυτόχρονα, ο 1,5 dCi των επίσης 90 ίππων, με τις πιο γρήγορες επιδόσεις, αλλά και την ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση των 3,4 λτ./100 χλμ. παραμένει μια άριστη εναλλακτική. Η τιμή του Clio ξεκινά από τα 13.442 ευρώ (με έκπτωση & απόσυρση).

Τέλος, το νέο Dacia Sandero αναμένεται στο προσεχές διάστημα, φέροντας τους κινητήρες του Clio και παραμένοντας μια πολύ καλή λύση, καθώς θα είναι εξελιγμένο σε όλους τους τομείς και θα προτάσσει τη λογική του μικρού κι οικονομικού αυτοκινήτου, στο πλαίσιο βεβαίως του «value for money».

Πηγή: autotriti
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ