2013-12-15 17:00:18
Φωτογραφία για Η κοινωνία δεν συγχωρεί παιχνιδάκια...!!!
Καλεσμα στους βουλευτές της συμπολίτευσης να ανοίξουν την πόρτα της συνείδησής τους  

Νέο κάλεσμα στους βουλευτές να ψηφίσουν τα κυβερνητικά νομοσχέδια κατά συνείδηση απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καλώ... όλους τους βουλευτές της συμπολίτευσης να ανοίξουν ή να κρατήσουν ανοιχτή την πόρτα της συνείδησής τους. Να ακούσουν τη φωνή του πολίτη» λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

«Αν για την προπαγάνδα της κυβέρνησης η συνταγματική επιταγή να κρίνει και να ψηφίζει ο κάθε βουλευτής κατά συνείδηση αποτελεί προτροπή σε αποστασία, τότε οι λέξεις έχουν χάσει οριστικά το νόημά τους.

Κι αν έφτασαν να ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη συνείδηση, τότε αυτό είναι τιμή για μας. Αλλά εδώ δεν χωρούν παιχνιδάκια, γιατί η κοινωνία δεν αντέχει, ούτε συγχωρεί παιχνιδάκια» τονίζει.

Ο κ.Τσίπρας υπογραμμίζει, επίσης, ότι «είναι πάρα πολλοί πλέον οι βουλευτές που δηλώνουν είτε μέσω διαρροών, είτε ακόμα και επωνύμως ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν ρυθμίσεις όπως ο φόρος της ακίνητης περιουσίας ή η επαναφορά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
. Όχι για να ανοίξουν κάποιες πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επαναλαμβάνω για να ανοίξουν ή να κρατήσουν ανοιχτή την πόρτα της δικής τους συνείδησης. Και όσο για τη δική μας πόρτα ας μην ανησυχούν για την αριστερή μας αγνότητα οι αυτουργοί της πιο ετερόκλητης κυβερνητικής σύμπραξης που γνώρισε μεταπολιτευτικά ο τόπος».

Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει, επίσης, την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία, ενώ διαβεβαιώνει ότι η συντηρητική Ευρώπη θα αλλάξει πολιτική και «θα 'ναι ντάλα μεσημέρι».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία και η συντηρητική Ευρώπη θα βρεθεί για πρώτη φορά μπροστά στην ανάγκη να αποφασίσει στ΄αλήθεια αν θα αλλάξει πολιτική και συμπεριφορά ή αν θα αυτοκτονήσει» σημειώνει.

Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει την πεποίθησή του ότι το «πολιτικό και το ηθικό καντήλι της κυβέρνησης έχει τελειώσει προ πολλού» και θέτει ως ορόσημο για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού τις ευρωεκλογές. «Οι ευρωεκλογές δεν θα είναι αφετηρία εξελίξεων, αλλά προδιαγεγραμμένο όριο, που λειτουργεί προκαταβολικά ως καταλύτης εξελίξεων» λέει.

Χαρακτηρίζει «έτος μηδέν για τον λαό και τη χώρα» το 2014, καθώς, όπως λέει, «τελειώνει η πενταετία της πτώσης και την κατάρρευσης[...]. Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η Βουλή, στην οποία θα έχει
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ