2013-12-15 19:42:49
Φωτογραφία για Νίκη-ανάσα του Απόλλωνα επί του Πανθρακικού
Ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε του Πανθρακικού με 3-2 στη Ριζούπολη για τη 15η αγωνιστική. Δύο τέρματα από τον κορυφαίο του αγώνα, Παναγιώτη Κόρμπο.

Η ανοδική πορεία του Απόλλωνα (δύο σερί ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ), επιβραβεύτηκε με την πρώτη νίκη μετά από 2,5 μήνες. Η "ελαφρά ταξιαρχία" επικράτησε με 3-2 στη Ριζούπολη του Πανθρακικού, πανηγυρίζοντας "τρίποντο" μετά από 8 αγώνες (σ.σ. από τις 29/9 απέναντι στον Λεβαδειακό).

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Παναγιώτης Κόρμπος ο οποίος έβαλε τις βάσεις για τη νίκη σκοράροντας τα δύο πρώτα τέρματα του αγώνα, φτάνοντας τα πέντε στο πρωτάθλημα. Ο Αργυρόπουλος φάνηκε να ''κλειδώνει'' τους τρεις βαθμούς στο 81' (3-0), ωστόσο αυτοί ήρθαν τελικά με άγχος καθώς ο Πανθρακικός μείωσε στα τελευταία λεπτά σε 3-2.

Ο Απόλλωνας ανέβηκε στους 13 βαθμούς (οι 12 στη Ριζούπολη!) και την Τετάρτη ταξιδεύει στη Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη (18/12, 15:00). Ο Πανθρακικός έμεινε στους 18 και την ερχόμενη αγωνιστική θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες απέναντι στην ΑΕΛ Καλλονής στην Κομοτηνή (18/12, 17:15).


Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Απόλλων κόντρα στον Πανθρακικό. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί έως τώρα μόνο για το Κύπελλο Ελλάδας, με τους "κροκόδειλους" να μετράνε 3/3 προκρίσεις με 3 νίκες και 1 ισοπαλία.

Φύλλο Αγώνα

Γήπεδο: Ριζούπολης

Διαιτητές: Κουτσιαύτης, Τάτσης, Βερρής

Απόλλων (Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Άλβαρεζ, Κανακούδης, Κόρμπος (Παπαζαχαρίας 88'), Τσοκάνης, Τσιλιγκίρης (Χατζηζήσης 72'), Παντελιάδης, Φαρινόλα, Πετρόπουλος (Μπάρκογλου 46')

Πανθρακικός (Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Κάσες, Μπαϊκαρά, Ιγκόρ (Χασομέρης 84'), Ζος, Χρήστου (Ζεκίνια 62'), Ρομέου, Τζάνης, Μίκουλιτς, Εμπό (Ντιόγκο 75')

Γκολ: Κόρμπος 45+3' (πεν.), 58', Αργυρόπουλος 81' - Χασομέρης 89', Ρομέου 90+2'

Κίτρινες: Αργυρόπουλος 40'΄, Κανακούδης 90+4' - Χρήστου 45+1', Ζος 58', Ρομέου 90+4'

Κόκκινη: Αργυρόπουλος 88' (2η κίτρ.)

Η αναμέτρηση

Ο Πανθρακικός ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του (κακού) πρώτου ημιχρόνου. Πλησίασε πολύ κοντά στο γκολ στο 14' με τον Ίγκορ αλλά και στο 24' όπου ο Τζόρβας με εντυπωσιακή απόκρουση γλίτωσε τον Κόρμπο από αυτογκόλ.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον χώρο του κέντρου μετά το εικοσάλεπτο, ωστόσο τα πάρα πολλά λάθη που έκαναν, δεν τους έδωσαν την ευκαιρία να απειλήσουν περαιτέρω την αντίπαλη εστία. Από τη μεριά του ο Απόλλωνας περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ψάχνοντας την μισή ευκαιρία για να σκοράρει.

Και την βρήκε χάρη στον... άτσαλο Εμπό που γκρέμισε (και τραυμάτισε) τον Πετρόπουλο. Ο Κουτσιαύτης έδωσε, σωστά, το πέναλτι και ο Κόρμπος δεν αρνήθηκε να σκοράρει για 4η φορά φέτος. Κάπως έτσι ήρθε το προβάδισμα για τους γηπεδούχος στο τέλος του ημιχρόνου (45+3').

Το προβάδισμα από το... πουθενά, έδωσε ψυχολογία στον Απόλλωνα που μπήκε στην επανάληψη με στόχο να σκοράρει ένα δεύτερο τέρμα. Και αφού ο Κάσες δεν βρήκε στόχο σε αντεπίθεση στο 54', ο Κόρμπος τον τιμώρησε βρίσκοντας και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 58' (2-0).

Με προβάδισμα δύο τερμάτων, ο Απόλλωνας έδωσε χώρο στον Πανθρακικό που προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι αλλά ο Τζόρβας σταμάτησε τον Ρομέου (74'). Και στο 81' οι γηπεδούχοι ''χτύπησαν'' στην αντεπίθεση με τον Αργυρόπουλο (3-0), ''κλειδώνοντας'' ουσιαστικά τη νίκη.

Έτσι τουλάχιστον πιστέψαμε όχι μόνο εμείς αλλά και οι ποδοσφαιριστές του Σάντσες οι οποίο χαλάρωσαν αδικαιολόγητα. Και παραλίγο να το πληρώσουν αφού οι "κροκόδειλοι" σκόραραν με τον Χασομέρη (89') και τον Ρομέου (92') και πίεσαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κουτσιαύτη για μία επική ανατροπή.

MVP

Ο Παναγιώτης Κόρμπος πήρε την μπάλα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, την έστησε στην άσπρη βούλα και άλλαξε όλη την ροή του. Τρύπωσε στην άμυνα του Πανθρακικού στο 58' και με κεφαλιά έκανε τον Απόλλωνα... ΚόρBOSS στην αναμέτρηση. Η πρώτη νίκη της "ελαφράς ταξιαρχίας" μετά από 2,5 μήνες είχε την δικιά του σφραγίδα.

Αδύναμος κρίκος

Ο Πανθρακικός έλεγχε τον αγώνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Αυτός είχε τις καλές φάσεις για να ανοίξει το σκορ. Είχε την ψυχολογία του ισχυρού στον αγωνιστικό χώρο, αλλά λίγο πριν ο Κουτσιαύτης στείλει της ομάδες στα αποδυτήρια, ο Εμπό έπεσε άτσαλα πάνω στον Πετρόπουλο. Ο Κόρμπος ευστόχησε το πέναλτι και ο αγώνας πήρε "γαλανόλευκη" τροπή.

Στατιστικά Αγώνα3Goal22Ασίστ010Τελικές Προσπάθειες97Σουτ εντός μεγάλης περιοχής41Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής32Κεφαλιές23Αποκρούσεις413Επεμβάσεις1619Κλεψίματα1316Φάουλ123Οφσάιντ33Κόρνερ444Λάθη6011/25Γεμίσματα5/15

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ