2013-12-15 23:42:03
Φωτογραφία για ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ : ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Μετά τους Σλούκα και Κατσίβελη, το δρομολόγιο Μαντουλίδης- Ολυμπιακός έκανε φέτος το καλοκαίρι και ο Αντρέας Χριστοδούλου. Ο 18χρονος Κύπριος γκαρντ που πλέον είναι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου μοιράζεται μέσω του "Euroleague Greece" την ανυπομονησία του και τις προσδοκίες του.

Αναλυτικά:

Αντρέα πριν λίγους μήνες ήσουν στην Γ’ εθνική με τον Μαντουλίδη και πλέον φοράς την φανέλα του back-to-back πρωταθλητή Ευρώπης. Tο έχεις συνειδητοποιήσει;

"Αυτό που είχα πει όταν έκλεισα το λέω ακόμα, είναι σαν όνειρο και ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει 100%. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό και θα κάνω ό,τι μπορώ για να δικαιώσω όσους με πίστεψαν".

Φανταζόσουν ότι θα γινόταν αυτό το βήμα στη καριέρα σου τόσο γρήγορα και χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποιος άλλος σταθμός;

"Όταν είχα έρθει στον Μαντουλίδη από την Κύπρο, όντας 15 χρονών τότε, είχα αυτό τον στόχο στο μυαλό μου. Ήθελα όπως ο Σλούκας κι ο Κατσίβελης να μπορέσω να κάνω αυτό το βήμα. Η αλήθεια είναι, όμως, πως ποτέ δεν είχα πιστέψει ότι θα γίνει πραγματικότητα. Ήταν ο στόχος μου αλλά ο στόχος από την πραγματοποίηση απέχουν. Μέσα από σκληρή δουλειά και την σωστή καθοδήγηση από τον Μαντουλίδη τελικά κατάφερα να κάνω πραγματικότητα το όνειρο μου".


Είχες επικοινωνήσει με τον Σλούκα ή τον Κατσίβελη πριν πεις το τελικό ναι στον Ολυμπιακό;

"Όχι δεν είχα κάποια επαφή, καθώς τα παιδιά δεν τα γνώριζα προσωπικά. Όταν πήγα στον Μαντουλίδη ο Σλούκας και ο Κατσίβελης είχαν φύγει από την ομάδα. Το γεγονός ότι αυτά τα δύο παιδιά ήταν πριν στον Μαντουλίδη, οπότε είχαμε μία κοινή βάση, με βοήθησε καθώς γνώριζα ότι δεν θα είμαι μόνος μου στις πρώτες μου ημέρες στην ομάδα.

Από εκεί και πέρα ο κόουτς Κεραμέας (προπονητής του Μαντουλίδη) με είχε προϊδεάσει ότι ίσως γίνει κάποια επαφή με τον Ολυμπιακό. Γενικά μου έδωσε το κίνητρο να προχωρήσω. Με τον κόουτς είχαμε και έχουμε μία πολύ καλή σχέση και είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι απόλυτα".

Όπως είπες πριν ένα όνειρο σου έγινε πραγματικότητα, ποιος είναι πλέον ο επόμενος προσωπικός σου στόχος;

"Όπως κάθε αθλητής έτσι κι εγώ θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται μέσα από την ομάδα μου. Θα κάνω ότι μπορώ να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό και να φτάσουμε μαζί όσο πιο ψηλά γίνεται και σε όσα περισσότερα τρόπαια".

Παρακολούθησες πέρσι τον Ολυμπιακό στην Euroleague; Πώς είδες την πορεία του;

"Από το ΤΟΡ 16 και μετά δεν έχασα ούτε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού αλλά και του Παναθηναϊκού γιατί είναι ελληνικές ομάδες. Εμείς οι μικροί αθλητές πρέπει να μαθαίνουμε από τέτοιους αγώνες.

Στο Final 4 και ειδικά στον τελικό όταν τελείωσε ο αγώνας είχα ανατριχιάσει με αυτό που είχε γίνει. Ήταν όνειρο να είμαι μέλος του Ολυμπιακού και ειδικά αυτής της ομάδας που έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πλέον ελπίζω αυτό που έγινε πέρσι και πρόπερσι να επαναληφθεί και φέτος".

Ποιο αγωνιστικό στοιχείο της περσινής ομάδας ήταν αυτό που σου άρεσε;

"Πραγματικά στον ημιτελικό και στον τελικό το πάθος που έβγαζαν όλοι σε άμυνα και επίθεση ήταν κάτι φανταστικό. Σε έκανε να πιστέψεις και να νιώσεις ότι αυτό το τρόπαιο δεν μπορούσε να το πάρει κανένας άλλος εκτός από τον Ολυμπιακό".

Σκέφτεσαι καθόλου το πρώτο σου παιχνίδι στην Euroleague;

"Δεν το έχω σκεφτεί ιδιαίτερα ακόμα, καθώς στην παρούσα φάση πρέπει να προπονηθώ όσο πιο σκληρά γίνεται ούτως ώστε όταν έρθει αυτή η στιγμή να είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ σε όσα μου ζητήσει ο προπονητής".

Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σου από τον Ολυμπιακό;

"Τα πράγματα είναι εξαιρετικά. Όλοι είναι εξαιρετικοί τόσο ως άνθρωποι όσο και ως επαγγελματίες. Οι παίκτες, οι προπονητές, οι γιατροί, οι φροντιστές όλοι είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν. Αυτό που ζω είναι ένα όνειρο".

Σημαίνει κάτι για εσένα το γεγονός ότι είσαι μόλις ο τρίτος Κύπριος που θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό;

"Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα ότι έχουν φορέσει κι άλλοι Κύπριοι την φανέλα του Ολυμπιακού. Εγώ με την ευκαιρία που μου παρουσιάζεται θέλω να κάνω περήφανους τους Κύπριους χωρίς όμως να με αγχώνει κάτι τέτοιο".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ