2013-12-16 15:41:16
Φωτογραφία για Σπίτια πωλούνται και νοικιάζονται... δωρεάν!
Υπάρχουν σπίτια τα οποία πωλούνται έναντι εξευτελιστικών τιμών, που κυμαίνονται μεταξύ 5.000 και 10.000 ευρώ;

Και υπάρχουν άλλα, τα οποία "ενοικιάζονται" από τους ιδιοκτήτες τους με μοναδική υποχρέωση των ενοίκων να πληρώνουν τους όποιους φόρους και τα ...κοινόχρηστα; Στην εποχή της κρίσης, η απάντηση που δίνεται και στα δύο παραπάνω ερωτηματικά, είναι θετική.

Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα των "ακινήτων ευκαιρίας". Δηλαδή, εκείνων που πωλούνται έναντι συμβολικού ποσού, μόνο και μόνο για να απαλλαγούν οι ιδιοκτήτες τους από τα έξοδα τους, τόσο έναντι της εφορίας όσο και αυτά της συντήρησης. Κι έτσι πληθαίνουν και οι σχετικές μικρές αγγελίες, που αρχικά θεωρούνταν ...αστείο, αλλά πλέον τείνουν να εξελιχθούν σε κανονικότητα. Μαζί πληθαίνουν και οι περιπτώσεις των ακινήτων εκείνων που ενοικιάζονται χωρίς μηνιαίο μίσθωμα.

Μοναδική υποχρέωση των ενοίκων τους είναι να πληρώνουν τις τακτικές συμβατικές υποχρεώσεις, δηλαδή, φόρους, τέλη και κοινόχρηστα. Στο τέλος της ημέρας, ωφελημένοι βγαίνουν όλοι, αφού και οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται, οι ενοικιαστές πληρώνουν λιγότερα και το δημόσιο εισπράττει. Και κάπως έτσι, το φαινόμενο έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ