2013-12-16 19:10:35
Φωτογραφία για Πως ξεκίνησε το ελεύθερο Jailbreak και ο πόλεμος που συνεχίζεται
Οι δημιουργοί του εγχειρήματος για ελεύθερο jailbreak σε όλους για πάντα, έδωσαν μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης που εξηγούν πως πήραν αυτήν την απόφαση.

Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα της elizabeth stark μιας καθηγήτριας του πανεπιστημιου Σταμφορτ και του  Chris Maury  ενός νεαρού με πρόβλημα υγείας που χάνει σταδιακά την όραση του και σε 3 με 5 χρόνια θα είναι εντελώς τυφλός σύμφωνα με τους γιατρούς του.

Ο  Chris Maury για αυτό το σκοπό ήθελε το jailbreak που θα του επιτρέψει να χειρίζεται το iphone του όταν θα είναι τυφλός και η elizabeth stark γιατί είναι οπαδός της ελευθερίας πάνω σε ένα λειτουργικό για να προστεθούν ικανότητες που δεν θα επέτρεπε η Apple.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του "isios7jailbrokenyet" μιας σελίδας που θα συγκεντρώσει ένα μεγάλο ποσό για αυτόν που θα δημιουργήσει ένα jailbreak εργαλείο που όμως δεν θα είναι άχρηστο σε τυχόν αναβαθμίσεις που κάνει ως γνωστό συχνά η Apple.


Για το σκοπό αυτό προστέθηκαν και ειδικοί στην επιτροπή που θα δώσει το έπαθλο και θα κρίνει αν το αξίζει ένας προγραμματιστής, ο Kyle Wiens του site iFixit και ο Biella Coleman καθηγητής και συγγραφέας στην ελεύθερη κωδικοποίηση.

Οι πρώτες αντιδράσεις όμως όπως ήταν αναμενόμενο ήρθαν πολύ γρήγορα και μάλιστα από τον Sauric τον δημιουργό του Cydia που κατηγορείται τώρα ότι αντιδρά γιατί έχει συμφέρον από το σημερινό καθεστώς του jailbreak που το αποτελεί μια ομάδα λίγων ατόμων και διαχειρίζεται αυτός και μόνο, εκτός από τα οικονομικά του Cydia και τα οικονομικά από τις δωρεές που γίνονται στους προγραμματιστές και είναι λογικό να χάσει τον έλεγχο.Φυσικά υπάρχουν και πολλοί που κατηγόρησαν την προσπάθεια πως θέλουν να συγκεντρώσουν το ποσό για δικό τους όφελος.

Ωστόσο αυτή την στιγμή έχει συγκεντρωθεί το ποσο των 10.000 δολαρίων που δείχνει πως πολλοί στηρίζουν αυτή την προσπάθεια αλλά βάλετε από την άλλη και από τους Evad3rs και την DevTeam

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη της elizabeth stark και του Chris Maury στον σύνδεσμο εδώ argonaytis-iphone
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ