2013-12-16 20:09:06
Φωτογραφία για Δήμος Αμαρουσίου: Μαθητικό μουσικό φεστιβάλ με την ευκαιρία της έλευσης των γιορτών των Χριστουγέννων
Περισσότερα από 450 παιδιά από 13 σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, ένωσαν τις φωνές τους στο πρωτότυπο μαθητικό μουσικό φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος σε μία προσπάθεια να ενοποιήσει τις μεμονωμένες εορταστικές εκδηλώσεις που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες πραγματοποιούν στα σχολεία τους. Την εμφάνιση των παιδιών που καταχειροκροτήθηκε από τους χιλιάδες θεατές στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας, παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Χαιρετίζοντας το πολυπληθές ακροατήριο, ο κ. Πατούλης, επεσήμανε τη δυναμική της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που γεννήθηκε από την επιθυμία να δοθεί ένας χαρακτήρας μεγάλης γιορτής στις μικρές σχολικές μουσικές γιορτές ώστε όλα μαζί τα παιδιά, με αισιόδοξη διάθεση, να καλωσορίσουν τα Χριστούγεννα.

«Με τη σημαντική συμβολή του Τμήματος Παιδείας του Δήμου μας στήθηκε μία μεγάλη μουσική γιορτή με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις μουσικές τους επιλογές
. Στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που φέρνουν κοντά τα παιδιά και δημιουργούν μία νέα δυναμική. Ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια που λειτουργεί προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της καλλιέργειας των παιδιών μας» σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, και ευχαρίστησε θερμά όλα τα σχολεία για την πολύ καλή συνεργασία τους, τις διευθύνσεις των σχολείων που κρατούν ψηλά την ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρουν στα παιδιά, αλλά και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου για την άριστη διοργάνωση.

Για την προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή μέσω και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με σκοπό την εύρυθμη σχολική λειτουργία αλλά και την ώθηση των νέων προς τον πολιτισμό, μίλησε στον σύντομο χαιρετισμό του και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιελάμβανε χορωδίες, μουσικά σύνολα αλλά και ατομικές συμμετοχές. Για πρώτη φορά, οι μαθητές έγιναν μία μεγάλη αγκαλιά επί σκηνής, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, και μοιράστηκαν με τους γονείς και τους φίλους τους εορταστικές μελωδίες όπως και άλλα αγαπημένα κομμάτια από το εγχώριο και διεθνές ρεπερτόριο, από μπαλάντες και ροκ επιλογές μέχρι τραγούδια από τη βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική.

Το μαθητικό μουσικό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του 6ου, 7ου, 8ου, 15ου, 16ου, και 18ου Δημοτικού Σχολείου, του 2ου, 3ου, 4ου, 7ου Γυμνασίου και του 2ου, 5ου και 8ου Λυκείου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας και ονομαστικών επαίνων σε κάθε μαθητή. Τις τιμητικές πλακέτες και τους μαθητικούς επαίνους παρέλαβαν οι διευθυντές ή οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των σχολείων που παραβρέθηκαν στη γιορτή.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σμυρνής, και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Σαγρής.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ