2013-12-16 22:56:58
Φωτογραφία για Ισόπαλη η Εθνική 2004 με την Ρουμανία του Χάτζι
Μνήμες του παρελθόντος και συγκεκριμένα του 2004 ξύπνησαν στην Τούμπα το βράδυ της Δευτέρας (16/12) με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα να αντιμετωπίζει τη Ρουμανία 2004-2008 και όλοι να έχουν ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη παρά το ισόπαλο 1-1.

Οι τότε διεθνείς μας σαν μια "οικογένεια" έδειχναν απολύτως ικανοποιημένοι από τη διεξαγωγή αυτού του φιλικού- φιλανθρωπικού σκοπού- που ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1 με γκολ των Χαριστέα και Μπράτου.

Το χορτάρι της Τούμπας πάτησαν μεγάλες δόξες του σύγχρονου ποδοσφαίρου και αυτό από μόνο του έδωσε μια αίγλη στο ματς, εκτός από το σκοπό που έγινε. Οι Έλληνες Πρωταθλητές Ευρώπης χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, ενώ από την πλευρά των Ρουμάνων ο Γκεόργκιε Χάτζι δέχθηκε το πιο "ζεστό" χειροκρότημα, μιας και ήταν ο πιο γνωστός, αλλά και ο πιο ζογκλέρ του αγώνα.

Το ματς ξεκίνησε με τις... καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς ένα μικρό παιδάκι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και σταμάτησε το παιχνίδι. Η μπάλα είναι όπως το ποδήλατο, δεν ξεχνιέται πότε, αναφέρουν οι ποδοσφαιριστές. Γι' αυτό και ο Βασίλης Τσάρτας δεν ξέχασε τις εκπληκτικές μπαλιές που έβγαζε και μία παρόμοια έκανε και στο 4ο λεπτό, περνώντας την μπάλα στο Φύσσα, και αυτός με τη σειρά του στον Χαριστέα, αλλά τον έκοψε ο Στελέα.


Το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι, όταν στο 10ο λεπτό, ο Νικολαΐδης πέρασε όμορφο πάσα στον Χαριστέα, αλλά το πλασέ του Έλληνα φορ πέρασε άουτ.

Ο Γεωργιαδης είναι... ζεστός από τον ΠΑΟΚ

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έδειχναν ότι δε βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση, αλλά ο Γιώργος Γεωργιάδης που κάνει κάποιες προπονήσεις με την ομάδα του ΠΑΟΚ, βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση και αυτό ήταν εμφανές από τις κινήσεις, τις τρίπλες και το σουτ που δοκίμασε στο 11', αλλά μπλόκαρε ο Στελέα.

Ο αρχηγός Ζαγοράκης

Παρότι έχουν περάσει τα χρόνια, παρότι δεν αγωνίζεται πλέον ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραμένει "αρχηγός", καθώς πολλές φορές συνελήφθη να βάζει τις φωνές και να κάνει παρατηρήσεις στους συμπαίκτες του. Βέβαια, παραμένει σε καλή φόρμα, καθώς έτρεχε αρκετά και μάλιστα δοκίμασε να σκοράρει. Ο Γκεόργκιε Χάτζι παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου στους νεότερους με δύο εκπληκτικές ενέργειες.

Ο Ρουμάνος αρχικά "χόρεψε" με την μπάλα και στη συνέχεια πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Τσάρτα, με τον Έλληνα να του δίνει τα συγχαρητήρια. Πάντως, ο Μαραντόνα των Καρπαθιών ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος και έκανες συνεχώς παρατηρήσεις στους συμπαίκτες του.

Ο Κολοσσός Δέλλας

Ο Τραϊανός Δέλλας ήταν πραγματικός Κολοσσός παρότι έχουν περάσει πολλά χρόνια, δίνοντας συνεχώς κατευθύνσεις στους συμπαίκτες του. Ο Άγγελος Χαριστέας σήκωσε την Τούμπα στο πόδι πολλές φορές, καθώς βρέθηκε απέναντι από την εστία της Ρουμανίας, αλλά δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.

Το... μαγικό του Τσάρτα ετοίμασε το γκολ

Στο 40ολεπτό του αγώνα η Εθνική Ελλάδας άνοιξε το σκορ, χάρη σε μία εκπληκτική μπαλιά του Βασίλη Τσάρτα με το... μαγικό του αριστερό και τον Άγγελο Χαριστέα να χρίζεται σκόρερ. Στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου όλοι έδειχναν πάρα πολύ κουρασμένοι με τα δύο δεκάρια, Βασίλη Τσάρτα και Γκεόργκιε Χάτζι να φεύγουν αγκαλιά στα αποδυτήρια. Με πολλές αλλαγές παρέταξε την Εθνική Ελλάδας στο δεύτερο ημίχρονο ο... προπονητής Στέλιος Γιαννακόπουλος.Μια όμορφη στιγμή στο ματς, με τον Ζήση Βρύζα να δείχνει στον Γιούρκα Σεϊταρίδη που έπρεπε να στείλει την μπάλα, μάλλον ήθελε να του θυμίσει τη συνεργασία που είχαν το 2004.

Συνεργασία... Euro

Στο 55' Γιούρκας Σεϊταρίδης και Άγγελος Χαριστέας συνεργάστηκαν όμορφα, με τον ακραίο μπακ να σεντράρει όμορφα, αλλά η κεφαλιά του υψηλόσωμου φορ κατέληξε άουτ. Στο 62' ο Βασίλης Τσάρτας εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια της Ρουμανίας, ενώ και το σουτ που επιχείρησε λίγα λεπτά αργότερα έφυγε άουτ.

Ο Καψής σε ρόλο φορ

Ο Μιχάλης Καψής βρήκε τα ψυχικά αποθέματα στο 69', ανέβηκε όλη την αριστερή πλευρά, δέχθηκε την μπαλιά από τον Τσάρτα και βρέθηκε απέναντι από την εστία της Ρουμανίας, αλλά σούταρε άουτ.

Τα χρόνια έριξαν το ρυθμό

Παρότι οι δύο ομάδες έκαναν πολλές αλλαγές, η μεγάλη ηλικία όλων των παικτών έριξε πάρα πολύ ρυθμό του αγώνα.Ο Ζήσης Βρύζας σκόραρε στο Euro ένα από τα πιο σημαντικά γκολ της Εθνικής, αλλά στο ματς με τη Ρουμανία έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ στο 74', όταν δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα τον τερματοφύλακα της Ρουμανίας, αλλά ούτε και ο Βενετίδης που πήρε το ριμπάουντ.

Οι Ρουμανοί ισοφάρισαν και το πανηγύρισαν

Η Ρουμανία έφερε το ματς στα ίσα δύο λεπτά πριν το τέλος όταν ο Μπρατού βγήκε απέναντι από τον Κατεργιαννάκη, πλάσαρε σωστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Εθνικής.

Ξεσηκώθηκε ο κόσμος

Προς το φινάλε του αγώνα ο κόσμος φώναζε συνεχώς υπέρ της Ελλάδας, ζητώντας ένα ακόμη γκολ. Ο Βρύζας ήταν ο... μοιραίος για την Εθνική, καθώς στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων δεν μπόρεσε να σκοράρει από τα δύο μέτρα με το κεφάλι. Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου όλοι οι παίκτες χειροκροτήθηκαν και οι ίδιοι είχαν χειραψίες και αγκαλιές.

Ελλάδα: Νικοπολίδης (34' Χαλικάς (60' Κατεργιανάκης))Φύσσας (44' Γκούμας) Σεϊταρίδης Δέλλας (46' Νταμπίζας) Ζαγοράκης (46' Καφές )Χαριστέας, Νικολαΐδης (46' Βρύζας), Γεωργιάδης (46' Λάκης), Μπασινάς, Καψής, Τσάρτας.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ