2013-12-17 01:05:06
Φωτογραφία για Έπλεξαν για να προσφέρουν χαρά!
Πέρασαν όλες μαζί μια αξέχαστη Κυριακή! Συγκεντρώθηκαν να πιουν τον καφέ τους, να πουν τα νέα της εβδομάδας που πέρασε και να πλέξουν για να γεμίσουν δώρα τα κορίτσια στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου.

Η ιδέα ξεκίνησε από τη κ. Ριρή Φωτιάδη και γίνεται κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες.

Η πρόσκληση δεν αφορούσε όμως μόνο τις γυναίκες που στο εργαστήριο που έχει δημιουργήσει μαθαίνουν δεκάδες τέχνες, αφορούσε όλες τις γυναίκες του Ηρακλείου και ανταποκρίθηκαν και όλες.

Έτσι σχηματίστηκε μια μεγάλη παρέα με περισσότερες από 25 γυναίκες. Συγκεντρώθηκαν από το πρωί κάθισαν μέχρι το απόγευμα και έπλεξαν για καλό σκοπό, ζηλευτά αριστουργήματα.

Κορδέλες, κοσμήματα, εσάρπες, καπέλα και ό,τι πλέκεται και μπορεί να λειτουργήσει ως αξεσουάρ και να στολίσει ένα κορίτσι.

Όσες δεν μπόρεσαν να είναι με τη φυσική τους παρουσία εκεί, είχαν φροντίσει να ετοιμάσουν τα πλεκτά τους για να τα στείλουν. Με τόσα χέρια, ετοιμάστηκαν και πολλά πράγματα!


Στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου φιλοξενούνται 22 δεσποινίδες, από 6 μέχρι 22 ετών.

«Ίσως πολλοί θεωρήσουν ότι τα σκουφιά ή τα κασκόλ είναι περιττά και δε χρειάζονται. Εγώ όμως πιστεύω ότι τα κορίτσια θα χαρούν πολύ όταν δουν τί τους φτιάξαμε. Από στέκες για τα μαλλιά τους, σκουφιά, γαντάκια και ό,τι αξεσουάρ πλέκεται και μπορεί να στολίσει ένα κορίτσι. Είμαι σίγουρη ότι όλα αυτά θα τους δώσουν, χαρά» είπε στο MadeinCreta η κ. Ριρή Φωτιάδη που είναι άνθρωπος της προσφοράς και της δημιουργίας.

Σε αυτό το έργο, όμως, δεν ήταν μόνη! Τα υλικά που χρειάστηκαν ήταν προσφορά γνωστών καταστημάτων του Ηρακλείου (Λεμπιδάκη- Μαίρη Πόπη –Λούβαρη)

Ευχή πάντως δική της, αλλά και άλλων, είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη γίνονται μόνο τις γιορτινές ημέρες.

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ