2013-12-17 07:35:07
Φωτογραφία για Lancia Ypsilon Momodesign: Στιλ που δεν κοστίζει...
Η Lancia Ypsilon εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την άποψη που έχουν οι Ιταλοί για τον καθημερινό μας σύντροφο στη μετακίνηση.

Συνδυάζει την ιταλική φινέτσα με την κομψότητα. Το πεντάπορτο αυτοκίνητο με τη χαρακτηριστική σχεδίαση έχει καλή εμπορική πορεία και το 2013 στην ελληνική αγορά. Λανσάρεται σε δύο νέες εκδόσεις, Momodesign και Elefantino, οι οποίες διακρίνονται για τα στιλιστικά χαρακτηριστικά τους.

Το Υpsilon S Momodesign δημιουργήθηκε από τη συνεργασία των Lancia & Momodesign και απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς άντρες. Διατίθεται σε μια πλούσια παλέτα εξωτερικών χρωμάτων, η οποία -μεταξύ άλλων- προσφέρει πέντε bicolore συνδυασμούς.

Η μαύρη ματ πίσω πόρτα, η οροφή και οι καθρέφτες έρχονται σε αντίθεση με το χρώμα του υπόλοιπου αμαξώματος, τονίζοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τον νέο σχεδιασμό των προφυλακτήρων με λεπτομέρειες χρωμίου, με τις χειρολαβές θυρών στο χρώμα του αμαξώματος, με γραφικά Momodesign στις κολόνες του αυτοκινήτου και με 15’’ μαύρες ζάντες αλουμινίου.


Το μαύρο χρώμα στο ταμπλό και στις επενδύσεις των θυρών, η νέα ταπετσαρία με γραφικά Momodesign, οι γκρι ραφές στο τιμόνι και στο πόμολο λεβιέ ταχυτήτων, καθώς και το κίτρινο χρώμα στις ενδείξεις των οργάνων, επιβεβαιώνουν τον σπορ χαρακτήρα του.

Στην ελληνική αγορά, το Ypsilon Momodesign διατίθεται με τον υπερτροφοδοτούμενο ντίζελ 1.3, στάνταρτ σύστημα Start & Stop και χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Ο 1.3 MultiJet 2ης γενιάς(JTD) έχει δύο χαρακτηριστικά, τα οποία συμβάλλουν στην απρόσκοπτη κίνηση του αυτοκινήτου μήκους 3,84 μ. ακόμη και όταν είναι φορτωμένο. Προσφέρει ισχύ 95 ίππων και ροπή 20,4 χλγμ. Να τονίσω τη σημασία της ροπής, καθώς και την εμφάνισή της μόλις πατήσεις το γκάζι, από τις 1.500 σ.α.λ.

Αποτέλεσμα αυτών των χαρακτηριστικών είναι η ολοκλήρωση του τυπικού τεστ 0-100χλμ./ώρα σε 11,4’’ και η επίτευξη υψηλής τελικής ταχύτητας, για την κατηγορία του αυτοκινήτου, 183 χλμ./ώρα. Το ρεζερβουάρ δεν αδειάζει γρήγορα, γιατί η μέση κατανάλωση περιορίστηκε στα 3,8 λίτρα /100 χλμ. Εκπομπές CO2 99 γραμ./χλμ., οπότε δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας. Κυκλοφορεί καθημερινά στον δακτύλιο.

Στάνταρτ εξοπλισμός: ABS/EBD, 4 αερόσακοι, trip computer, άγκιστρα στήριξης παιδικού καθίσματος isofix, εμπρός και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, αυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρικοί-αντιθαμβωτικοί εξωτερικοί καθρέφτες, προβολείς ομίχλης, Radio CD/MP3 με χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι, δερμάτινο τιμόνι και πόμολο λεβιέ ταχυτήτων, μαύρες ζάντες αλουμινίου 15’’, αισθητήρες παρκαρίσματος. Από 14. 428 ευρώ, με απόσυρση και προσφορά. Το Elefantino από 10.688 ευρώ. Η γκάμα, όμως, ξεκινά από τα 10.488 ευρώ (Silver βενζίνη 1.2 69 ίππων). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ