2013-12-17 12:37:07
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Δικαστικό «όχι» σε 89 σχολικούς φύλακες
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλαν 89 σχολικοί φύλακες του δήμου Θεσσαλονίκης, ζητώντας να παραμείνουν στην δουλειά τους και να μην τεθούν σε διαθεσιμότητα. Η αίτηση συζητήθηκε στις 13 Νοεμβρίου και την περασμένη εβδομάδα το δικαστήριο εξέδωσε την αρνητική, για τους εργαζόμενους, απόφαση.

Στο σκεπτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι συγκεκριμένοι σχολικοί φύλακες πρόκειται να τοποθετηθούν, όπως συμβαίνει και με τους λοιπούς δημοτικούς υπαλλήλους, σε άλλες θέσεις εργασίας με βάση την κινητικότητα και σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Τον περασμένο Αύγουστο, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είχε αρνηθεί και την έκδοση προσωρινής διαταγής που είχαν ζητήσει οι 89 σχολικοί φύλακες έτσι ώστε να παραμείνουν στη δουλειά τους, επί τουλάχιστον δύο μήνες, μέχρι τη συζήτηση της κύριας υπόθεσης. Τότε στο πλευρό τους είχε βρεθεί και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης καταθέτοντας στο δικαστήριο για τη χρησιμότητα των συγκεκριμένων υπαλλήλων. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι κινδυνεύουν να πέσουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, αδυνατώντας να ζήσουν τις οικογένειες τους.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ