2013-12-17 17:25:44
Φωτογραφία για ΥΠ. ΔΟΙΚ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταλογίζοντάς του πως επιχειρεί να προστατεύσει όσους προσλήφθηκαν στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά. Το υπουργείο απαντά σε ανακοίνωση, με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως αναζητά, μέσω του πλήρους ελέγχου των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων, νέες δεξαμενές απολύσεων.

«Στην ελληνική δημόσια διοίκηση υπηρετούν σήμερα δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι που δαπάνησαν χρόνο, κόπο και χρήματα για να σπουδάσουν, για να αποκτήσουν προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, για να πάρουν πτυχία ξένων γλωσσών και για να εμπλουτίσουν τα προσόντα τους. Υπάρχουν, όμως, ορισμένοι που δεν κόπιασαν, που δεν προσπάθησαν, αλλά παρουσίασαν πλαστά πιστοποιητικά για να διοριστούν στο Δημόσιο. Αυτή την κατηγορία υπαλλήλων, με μια πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά ανακοίνωση, επιχειρεί να προστατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζεται στην ανακοίνωση - απάντηση. 


«Κάνει λόγο δε για ''εξόντωση'' δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν επειδή πλαστογράφησαν τα πιστοποιητικά που δικαιολόγησαν την πρόσληψή τους», συμπληρώνεται.

Το υπουργείο καλεί μάλιστα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει αν συμμερίζεται «την αδιανόητη αυτή θέση».Όπως αναφέρεται, «θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει πολιτικός αρχηγός διατεθειμένος να πέσει τόσο χαμηλά προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους μιας μειοψηφίας επίορκων δημοσίων υπαλλήλων».«Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει δημόσια τη θέση του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για «υπαλληλοκτόνα» την εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη για τον πλήρη έλεγχο των πιστοποιητικών που σχετίζονται με τον διορισμό όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου.  Κατηγορεί δε τον υπουργό ότι αναζητά νέες δεξαμενές απολύσεων και θέλει να καταστήσει συνένοχο την κοινή γνώμη στην εξόντωση των προς απόλυση υπαλλήλων.

«Ο υπουργός απολύσεων Κυριάκος Μητσοτάκης, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία από την τρόικα και τους δανειστές, προχωρά στην αναζήτηση και άλλων δεξαμενών απολύσεων, ξεθάβοντας από τα βαθιά σκοτάδια των δικών τους ''ειδικών προσλήψεων'' και υπηρεσιακών μεταβολών, όλους τους φακέλους πρόσληψης, συμμετοχής σε εξετάσεις, έκδοση τίτλων σπουδών κ.λ.π., των δημοσίων υπαλλήλων, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για να την καταστήσει συνένοχο στην εξόντωσή τους. Και εφόσον την εφαρμογή της υπαλληλοκτόνας εγκυκλίου θα παρακολουθεί το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τότε η κοινωνία και οι προς απόλυση υπάλληλοι μόνον ήσυχοι δεν πρέπει να κοιμούνται», καταλήγει  η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ