2013-12-18 03:13:07
Φωτογραφία για Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τα πιστοποιητικά των δημ.υπαλλήλων
Νέο πεδίο αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο όλων των πιστοποιητικών όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Σκοπός της εγκυκλίου είναι να κινηθούν οι διαδικασίες για τον πλήρη έλεγχο των πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων και των επαγγελματικών πιστοποιητικών όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «υπαλληλοκτόνα εγκύκλιο» κατηγορώντας τον αρμόδιο υπουργό ότι βρίσκεται «σε διατεταγμένη υπηρεσία από την τρόικα», με σκοπό τις απολύσεις από το δημόσιο.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε σε υψηλούς τόνους, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπερασπίζεται για κομματικούς λόγους μια μειοψηφία επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που πλαστογράφησαν τα πιστοποιητικά που δικαιολόγησαν την πρόσληψή τους
. «Στην ελληνική δημόσια διοίκηση υπηρετούν σήμερα δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι που δαπάνησαν χρόνο, κόπο και χρήματα για να σπουδάσουν, για να αποκτήσουν προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, για να πάρουν πτυχία ξένων γλωσσών και για να εμπλουτίσουν τα προσόντα τους» σημειώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν, όμως, ορισμένοι που δεν κόπιασαν, που δεν προσπάθησαν, αλλά παρουσίασαν πλαστά πιστοποιητικά για να διοριστούν στο Δημόσιο. Αυτή την κατηγορία υπαλλήλων, με μια πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά ανακοίνωση, επιχειρεί να προστατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος καλεί τον Αλ.Τσίπρα να πάρει δημόσια θέση για το ζήτημα αυτό. «Θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν συμμερίζεται την αδιανόητη αυτή θέση. Θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει πολιτικός αρχηγός διατεθειμένος να πέσει τόσο χαμηλά προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους μιας μειοψηφίας επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει δημόσια τη θέση του» καταλήγει η ανακοίνωση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ