2013-12-18 17:17:10
Φωτογραφία για ''Χ''ορταστικό ματς μεταξύ Εργοτέλη και Απόλλωνα
Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" διεύρυνε το αήττητο σερί της για τέταρτη αγωνιστική μένοντας όρθια στο "Παγκρήτιο" κόντρα στον Εργοτέλη (2-2). Στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκαν και τα τέσσερα γκολ με τον Πετρόπουλο να "πυροβολεί" δύο φορές.

Σε ένα ματς με έντονες συγκινήσεις, οι φιλοξενούμενοι πήραν βαθμό-χρυσάφι στη μάχη που δίνουν για παραμονή στην κατηγορία.

Ο Εργοτέλης, ο οποίος είχε την κατοχή της μπάλας ευτύχησε να προηγηθεί στο16' με τον Μπαντιμπανγκά.

Ο Απόλλωνας με δύο γκολ του Αντώνη Πετρόπουλου (18', 43') κατάφερε να ανατρέψει το στάτους κβο παίρνοντας το προβάδισμα.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου χάρη σε τέρμα που σημείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Πελέ.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός στην επανάληψη έπεσε με τους φιλοξενούμενους να κατακτούν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Σημειώνεται, ότι ο Εργοτέλης συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές δίχως "τρίποντο".


Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

Βοηθοί: Φαντόπουλος, Βλάσσης, Σελίμος

Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Πίτσος, Γιοβάνοβιτς, Μεχία, Καρντόζο (46΄Αναστασάκος), Βερπακόφσκις (55΄Χαλκιαδάκης), Μπουχαλάκης (88' Χαντί), Πελέ, Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Κανακούδης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος (92' Παπαζαχαρίας), Αλβάρεζ, Μίνγκας, Φαρινόλα (81' Μπάρκογλου), Τσοκάνης.  

Γκολ: Μπαντινμπανγκά 16', Πελέ 45+2 - Πετρόπουλος 18', 43'

Κίτρινες κάρτες:  Μεχία 19', Πελέ 62', Τζανακάκης 65', Γιοβάνοβιτς 69' - Φαρινόλα 26', Κόρμπος 64', Μίνγκας 86'.

Η αναμέτρηση  

Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, δίχως όμως να γίνει απειλητικός στο πρώτο δεκάλεπτο για την εστία του Τζόρβα.  

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 14' με τον Μπουχαλάκη να επιχειρεί δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Τζόρβα να εξουδετερώνει ενστικτωδώς.

Οι γηπεδούχοι έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 16' με τον φορμαρισμένο Μπαντιμπανγκά.

Ο Βερπακόφσκις σήκωσε την μπάλα στον Βέλγο, ο οποίος καλυπτόταν από την άμυνα του Απόλλωνα και με άψογο κοντρόλ έστειλα την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα.

Η ομάδα του Λόρι Σάντσες όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω αλλά στην αμέσως επόμενη φάση έφερε το ματς στα ίσια με τον Πετρόπουλο (18').

Έπειτα από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Άλβαρες, ο Μεχία έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού σημείωσε το τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα (1-1). Ήταν το πρώτο τέρμα του Πετρόπουλου από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στο 27' ήταν η σειρά του Πελέ να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ την εστία του Απόλλωνα, όμως ο Τζόρβας βρισκόταν σε ετοιμότητα μπλοκάροντας την μπάλα μολονότι έσκασε μπροστά του.

Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" απάντησε με τον Κόρμπο, το μακρινό σουτ του οποίου απέκρουσε ασθενώς ο Αθανασίου.

Το ματς είχε ρυθμό με την άμυνα του Απόλλωνα να λειτουργεί σωστά μετά το 1-0. Στο 43' οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δεύτερο γκολ και πάλι με τον Πετρόπουλο γυρίζοντας (προσωρινά) το ματς.

Συγκεκριμένα έπειτα από εκτέλεση πλαγίου, ο Μίνγκας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο "Πετρογκόλ" με σουτ νίκησε τον Αθανασίου (1-2).

Ο Πελέ κρατούσε το καλύτερο για το τέλος του ημιχρόνου. Ο Πορτογάλος μέσος με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί "παραθυράκι" του ανήμπορου να αντιδράσει, Τζόρβα (45+2) κάνοντας το 2-2.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με άγριες διαθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο (50') φτάνοντας κοντά στην επίτευξη ενός τρίτου τέρματος με τον Μπαντιμπανγκά έπειτα από πάσα του Αναστασάκου.

Έπειτα από παρέμβαση των αμυντικών του Απόλλωνα, ο Τζόρβας μπλόκαρε την μπάλα. Στο 71' η αναμέτρηση διεκόπη προσωρινά έπειτα από τραυματισμό του Φαρινόλα.

Ένα λεπτό αργότερα αποβλήθηκε ο τεχνικός του Απόλλωνα Λόρι Σάντσες για διαμαρτυρία καθώς θεώρησε πως δεν τηρήθηκε το fair play. 

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε λόγω των συνεχόμενων διακοπών στη συνέχεια με εξαίρεση την ευκαιρία που έχασε "Ελαφρά Ταξιαρχία" στο 88' στο σουτ του Παντελιάδη, όπου μπλόκαρε ο Αθανασίου.

Ο MVP της αναμέτρησης 

Ο Αντώνης Πετρόπουλος. Αποτέλεσε τον κύριο εκφραστή των επιθέσεων του Απόλλωνα καταφέρνοντας στις λιγοστές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν να σκοράρει δύο φορές χάρη στα άψογα τελειώματα του. Ένας βαθμός που δεν θα είχε κατακτηθεί δίχως τον 27χρονο επιθετικό. 

Η απογοήτευση 

Ο Άλβαρο Μεχία. Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε να βρίσκεται εκτός ρυθμού υποπίπτοντας σε λάθη. Ο 31χρονος άσος δεν μπόρεσε να βοηθήσει με την εμπειρία του, την ομάδα του Γιάννη Πετράκη εκχωρώντας δικαιώματα στον Αντώνη Πετρόπουλο και την παρέα του.    

Στατιστικά αγώνα2Γκολ21Ασίστ016Τελικές Προσπάθειες94Σουτ εντός μεγάλης περιοχής511Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 1Κεφαλιές14Αποκρούσεις716Επεμβάσεις1821Κλεψίματα2616Φάουλ241Οφσάιντ44Κόρνερ244Λάθη4110/27Γεμίσματα3/19

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ