2013-12-18 18:31:21
Φωτογραφία για Προφυλακιστέος ο Αντώνης Κάντας
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από απολογία δύο ημερών ο Αντώνης Κάντας. Όμως ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών θα συνεχίσει και αύριο την απολογία του καθώς δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τα όσα θέλει να αποκαλύψει στους ανακριτές.

Η πρόωρη απόφαση για την προσωρινή του κράτηση πριν ουσιαστικά ολοκληρώσει την απολογία του ελήφθη λόγω της παρέλευσης του 5νθημέρου που προβλέπει ο νόμος για κράτηση χωρίς γνωμοδότηση ανακριτή.

Πάντως απο τα όσα ήδη έχει αποκαλύψει  φαίνεται η έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα να παίρνει νέα τροπή. Ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος εμφανίζεται να μιλά στη μαραθώνια απολογία του, για διακίνηση πολλών εκατομμυρίων μαύρου χρήματος δίνοντας, μάλιστα, στοιχεία για τουλάχιστον 8 εξοπλιστικά προγράμματα... στα οποία διακινήθηκαν μίζες εκατομμυρίων, καθώς και τα ονόματα νέων πρωταγωνιστών, που είχαν το ρόλο του μεσάζοντα και μέχρι τώρα  ήταν άγνωστοι στην ανάκριση. 


Ο Αντώνης Κάντας, που διετέλεσε στην θέση του αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου, φέρεται να μιλά με λεπτομέρειες για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος χρησιμοποιούσε πανω απο 10 off shore εταιρείες τις οποίες είχε δημιουργήσει με τη βοήθεια νομικού, τον οποίο κατονόμασε. Μάλιστα, φέρεται να έδωσε και τα ονόματα τουλάχιστον 5 εκπροσώπων εταιρειών που διαχειρίζονταν μίζες  εκατομμυρίων.

Ο κατηγορούμενος έχει ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για να επιστραφούν στο Δημόσιο οι μίζες τις οποίες φέρεται να αποδέχεται ότι έλαβε και αγγίζουν τα 16 εκατομμύρια δολάρια. Η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εντόπισε τα πρώτα 14 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του στην Σιγκαπούρη ενώ ο Αντώνης Κάντας έδωσε όλα  τα στοιχεία για δυο ακόμη λογαριασμούς σε Σιγκαπούρη και Ελβετία που περιέχουν 2 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr/society/200587,Profylakisteos_o_Antwnhs_Kantas.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ