2013-12-19 02:07:07
Φωτογραφία για Βενιζέλος προς Τσίπρα: Εξυπηρετείτε συμφέροντα
Προσωπική επίθεση εναντίον του Α. Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο Ευ. Βενιζέλος και έκανε λόγο για ομιλία «χυδαιότητας και ανευθυνότητας» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα υποστήριξε ότι του προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αναδεικνύει το θέμα των υποβρυχίων τρία χρόνια μετά την σύμβαση και ενάμιση χρόνο μετά την κυβέρνηση συνεργασίας. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα σημείωσε «Σας είπα βγήκατε νωρίς στην πιάτσα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι ηθικά γερασμένος».

Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι η βουλή ενημερώνονταν διαρκώς για όλες τις εξελίξεις για το επίμαχο θέμα «Ποιος σας έχει πει ότι με το νόμο 3885 κυρώθηκε η σύμβαση; Με τον νόμο 2010 δεν κυρώθηκε σύμβαση αλλά σχέδιο σύμβασης. Δεν υπάρχει καμία υπουργική απόφαση. Καμία υπουργική υπογραφή»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο που ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «Ένα πυρηνικό ατύχημα βρήκα το 2009. Έπρεπε να σωθούν τα ναυπηγεία, να μην χάσουμε την κυριότητα των υποβρυχίων από την γερμανική εταιρεία και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας. Παράλληλα εκείνη την στιγμή ήταν σε εξέλιξη η προκαταρτική εξέταση για τις συμβάσεις του 2000».


Όσον αφορά την εταιρεία των αραβικών εμιράτων ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «οι Γερμανοί ήθελαν να δώσουν τα υποβρύχια όσο – όσο ή να κηρύξουν πτώχευση στα ναυπηγεία. Τους πήγαμε στην Ελευσίνα προκειμένου να υπάρξει συγχώνευση μεταξύ των δύο ναυπηγείων αλλά δεν επιτευχθεί συμφωνία. Τότε η γερμανική εταιρεία έφερε ως στρατηγικό επενδυτή την Άμπου Ντάμπι Μάρ».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την Λούκα Κατσέλη που ήταν εκείνη την περίοδο υπουργός Ανάπτυξης. «Υπήρξε εκείνη την περίοδο και χωρίς να το γνωρίζω μία αποστολή κυβερνητικού κλιμακίου στα Αραβικά Εμιράτα με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων. Η Κα Κατσέλει είχε συναντηθεί με τον κ. Σαφά και είχε πάρει 1 εκ ευρώ για τους εργαζομένους και μάλιστα είχε βγάλει και ανακοίνωση στην οποία αναφέρονταν με πολύ θερμά λόγια στην συγκεκριμένη εταιρεία, (Αμπου Ντάμπι Μάρ) ενώ η εφημερίδα Αυγή έγραφε τότε ότι η «Κατσέλη άδειασε τον Βενιζέλο». Τότε ήμουν ο αγαπημένος της εφημερίδας σας.»

Ο Ευ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί συμφέροντα «Εξυπηρετείται οφσετάδες. Εξυπηρετείται επαγγελματίες στα αντισταθμιστικά οφέλη. Έχετε υιοθετήσει και τις συμβάσεις του Άκη του 2000 τις οποίες χαρακτηρίζεται καλύτερες. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μέλος του τομέα Άμυνας και πρώην αξιωματικός της αεροπορίας Γ. Ταφίλης που συνόδευε τον κ. Τσίπρα στην επίσκεψη του στα Ναυπηγεία ήταν άνθρωπος στα αντισταθμιστικά οφέλη». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ