2013-12-19 10:18:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Δεν προέβλεψαν άδειες κύησης για εγκύους στα 5μηνα του ΟΑΕΔ! – Αγωνιούν οι γυναίκες
Σε μεγάλο δίλλημα βρέθηκαν πολλές έγκυες οι οποίες πέτυχαν στα προγράμματα 5μηνης απασχόλησης μέσω του ΟΑΕΔ καθώς ξαφνικά διαπίστωσαν ότι στην προκήρυξη των θέσεων δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη για άδειες κύησης. Αντιθέτως ξεκαθαρίζεται ότι οι ωφελούμενοι δεν δικαιούνται καμία άδεια.

Η αποκάλυψη του θέματος αυτού τρομοκράτησε αρκετές γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα καθώς δεν μπορούσαν ούτε πίσω να κάνουν (να μην αποδεχθούν δηλαδή τη δουλειά) αφού θα διαγράφονταν από τους καταλόγους του ΟΑΕΔ και θα έχανα τα επιδόματα, αλλά ούτε και ν’ αποδεχθούν τη θέση από την στιγμή που φαινόταν ότι δεν δικαιούνται άδεια για να γεννήσουν!

Έγκυες που επικοινώνησαν με το thebest, περιγράφοντας την αγωνία τους, μας λένε ότι ουσιαστικά ένιωσαν σαν να ζουν τη λαϊκή ρήση: «Μπρος γκρεμό και πίσω ρέμα».

Το σαιτ όταν ενημερώθηκε για την «αστοχία» της προκήρυξης μίλησε με τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Πάτρα από όπου επιβεβαιώθηκε το «κενό» που υπάρχει. Μάλιστα μας εξήγησαν ότι από τους υπευθύνους του γραφείου έχει αποσταλεί προς τα κεντρικά σχετικό έγγραφο ερώτημα και περιμένουν διευκρινήσεις.

Στο μεταξύ όμως το ένα πρόγραμμα ήδη «τρέχει» και για το δεύτερο οι επιτυχόντες έπρεπε μέχρι χθες να έχουν αποδεχθεί τη θέση για την οποία επιλέχθηκαν… Ελλάς το μεγαλείο σου!
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η συνταγή της Ημέρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η συνταγή της Ημέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ