2013-12-19 12:14:06
Φωτογραφία για Στη Ρωσία μπορεί να εμφανιστεί το ανάλογο του Bitcoin
Στη Ρωσία μπορεί να εμφανιστεί ανταγωνιστής του μπιτκόιν. Αυτό παραδέχτηκε ο επικεφαλής της Sberbank Γκέρμαν Γκρεφ. Η πιθανή βάση για το σχέδιο αυτό είναι το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών «Yandex. Χρήματα».

Αρχικά το νέο εικονικό νόμισμα θα το ελέγξουν ως προς την ελκυστικότητα του. Όπως σημειώνεται στα ρωσικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα στη ”Russia Voice”, η δημοφιλία των εικονικών χρημάτων αυξάνεται. Αυτό στάθηκε αφορμή για τη Sberbank να ξεκινήσει να επεξεργάζεται την ιδέα της δημιουργίας του δικού της κρυπτο-νομίσματος. Πώς θα ονομάζεται και πότε θα παρουσιαστεί, είναι άγνωστο. Η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα ακόμα σκέφτεται αυτή τη δυνατότητα. Σχολιάζει η οικονομική αναλύτρια Βερόνικα Τσέκινα:

Αυτό τώρα είναι ένα δημοφιλές θέμα, πριν τη Sberbank κυριολεκτικά μία μέρα πριν η JP Morgan ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει το δικό της κρυπτο-νόμισμα. Τώρα αυτό το θέμα συζητούν πολλοί. Αλλά πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, προς το παρόν είναι δύσκολο να πει κανείς.


Το πλεονέκτημα των εικονικών νομισμάτων από τη Sberbank ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι θα τεθούν σε κυκλοφορία επίσημα και με διαφανή σχήματα. Δηλαδή με την άδεια του νομισματικού ρυθμιστή, στη συγκεκριμένη περίπτωση της Τράπεζας της Ρωσίας. Σχετικά με τις προοπτικές της ανάπτυξης του νέου τομέα στη Sberbank συζητά ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Ηλεκτρονικά χρήματα» Βίκτορ Νόστοφ:

Η Sberbank μπορεί να κάνει δύο πράγματα, πρώτο: μπορεί να υποστηρίξει το λανσάρισμα του νέου τμήματος, δημοσιεύοντας το πρωτόκολλο. Και δεύτερο: μπορεί να πραγματοποιεί ανταλλαγή αυτού του νομίσματος σε πραγματικά ρούβλια. Αν η πρώτη ιδέα φαίνεται ένα ρομαντικό εγχείρημα, τότε η δεύτερη ιδεά – η ανταλλαγή εικονικού νομίσματος σε ρούβλια – γιατί όχι. Είναι μία ενδιαφέρουσα αγορά, έχει ζήτηση, και η Sberbank μπορεί να κερδίσει από αυτό.

Μιλώντας για την ιδέα της δημιουργίας του ανάλογου του μπιτκόιν, ο επικεφαλής της Sberbank Γκέρμαν Γκρεφ σημείωσε, ότι για τέτοια νομίσματα είναι απαραίτητη μία παγκόσμια ρύθμιση. Λαμβάνοντάς της, τα εικονικά νομίσματα θα είναι προστατευμένα από την αστάθεια. Το μπιτκόιν, για παράδειγμα, σε μία μέρα μπορεί να χάσει μέχρι το μισό της αξίας του. Υπήρχαν περιπτώσεις, όταν απαταιώνες κατάφερναν να αδειάζουν τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια, υπολογισμένα σε μπιτκόιν, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, τα κρυπτο-νομίσματα χάρη στην ανωνυμία τους μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση εγκληματικών δραστηριοτήτων. Για αυτό, παρεμπιπτόντως, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΒΑ). Ο ρυθμιστής προέτρεψε τους καταναλωτές να λαμβάνουν υπόψη όλους τους πιθανούς κινδύνους κατά τη χρήση του μπιτκόιν. Οι ειδικοί, με τη σειρά τους, θεωρούν ότι αν οι παγκόσμιες τράπεζες από κοινού λύσουν όλα τα προβλήματα των κρυπτο-νομισμάτων, τότε τα εικονικά νομίσματα θα αποκτήσουν ρεαλιστικές πιθανότητες για επιβίωση.

Greek Finance Forum Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ