2013-12-19 13:59:06
Φωτογραφία για Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων η προγραμματισμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

Την Τετάρτη 18/12 η αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων πλημμύρισε από μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των 4ου, 9ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Λαμίας, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά της 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, παρακολούθησαν με προσήλωση την εισήγηση της αρχαιολόγου της Εφορείας κ. Αθανασίας Τσόκα με θέμα την απεικόνιση της παράστασης της Γέννησης στην Βυζαντινή τέχνη και τον συμβολικό της περιεχόμενο, με προβολή πλούσιου εποπτικού υλικού. Την εκδήλωση προλόγισε η Προϊσταμένη της Εφορείας κ. Μαρία –Φωτεινή Παπακωνσταντίνου, η οποία αναφέρθηκε στα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά εκκλησιαστικά μνημεία της περιοχής και στο έργο της Εφορείας για την συντήρηση και διάσωσή τους.


Το πρόγραμμα άνοιξε με χορευτικό δρώμενο μαθητών των παραπάνω Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι στη συνέχεια έψαλαν Χριστουγεννιάτικους Ύμνους και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή συνόλου εγχόρδων του Μουσικού Γυμνασίου Λαμίας υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Θωμά Πάλλα.

Η 24η ΕΒΑ δώρισε σε κάθε σχολική τάξη το Ημερολόγιο 2014 το οποίο εξέδωσε πρόσφατα με θέμα τα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά Μνημεία του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας και προσέφερε γλυκίσματα, με την ευγενική χορηγία του Αρτοποιείου ‘’Σταρένιο - Αλ. Μπρίκας και ΣΙΑ Ο.Ε.’’.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα τον κ. Γεώργιο Σταυρόπουλο, υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων, για τη συμβολή του στην διοργάνωση της εκδήλωσης, στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που την πλαισίωσαν με ενθουσιασμό, στους μαθητές και τον Διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου Λαμίας κ. Νικόλαο Τζήμα, στον Δήμο Λαμιέων για την παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και στο προσωπικό της 24ης ΕΒΑ, ιδιαίτερα στις κ.κ. Αναστασία Σταμοκώστα και Ξένια Καβάγια και στον κ. Γεώργιο Τρίγκα, που με προθυμία την υποστήριξαν.

Η Αν. Προϊστάμενη της Εφορείας

Μαρία-Φωτεινή Παπακωνσταντίνου

Αρχαιολόγος
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ