2013-12-19 14:13:06
Φωτογραφία για Κύπρος: Μεγάλη επιχείρηση αστυνομίας για επαναπατρισμό 55 αλλοδαπών
Μεγάλη επιχείρηση στήνει η Αστυνομία για επαναπατρισμό, με ναυλωμένη πτήση, 55 αλλοδαπών από το Μπαγκλαντές Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, για λόγους ασφαλείας κάθε αλλοδαπός πρέπει να συνοδεύεται από δύο αστυνομικούς. Ως εκ τούτου θα επιστρατευθούν 115 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και ο βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης .

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, οι 55 αλλοδαποί διέμεναν παράνομα στην Κύπρο, εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και κρατούνταν στα κρατητήρια της Μεννόγιας και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να επιστρέψουν.

Πρόκειται, είπε, για μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις, για την οποία έχει γίνει αρκετός σχεδιασμός.

Τα έξοδα της επιχείρησης αναλαμβάνονται κατά 95% από την ΕΕ, στο πλαίσιο του Οργανισμού Frontex, για επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και το υπόλοιπο 5% από τους εθνικούς πόρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η πτήση θα αναχωρήσει το απόγευμα από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Το αεροσκάφος αφού προσγειωθεί στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές Ντάκα, θα παραδώσει στις Αρχές της χώρας τους 55 υπηκόους και θα αναχωρήσει για τις Ινδίες, όπου οι αστυνομικοί θα διανυκτερεύσουν. Η επιστροφή τους στην Κύπρο θα γίνει αύριο.

Όλοι οι αστυνομικοί έχουν εμβολιαστεί προληπτικά για μολυσματικές ασθένειες.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ