2013-12-19 14:50:07
Φωτογραφία για Αποφυλακίζεται μετά από 14 χρόνια ο ισοβίτης Χρίστος Συμιανός. Είχε καταδικαστεί για το φόνο του Αεροπόρου
Ένας ακόμη ισοβίτης, ο πέμπτος στη σειρά, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις Κεντρικές Φυλακές, αφού σήμερα το Συμβούλιο Αποφυλάκισης αποφάσισε την αποφυλάκιση επ’ αδεία του ισοβίτη Χρίστου Συμιανού.

Ο Συμιανός, είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Χαμπή Αεροπόρου που διαπράχθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1998.

Μαζί με το Συμιανό συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ο Σάββας Σάββα άλλως Κινέζος. Συμιανός και Κινέζος μέχρι την ημέρα της καταδίκης τους υπηρετούσαν στην Αστυνομική Δύναμη. Οι δυο πρώην αστυνομικοί καταδικάστηκαν το 1999.

Ο φόνος του Αεροπόρου Συμιανός και Κινέζος συνελήφθησαν 17 Δεκεμβρίου 1998. Την προηγούμενη μέρα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της 16ης Δεκεμβρίου 1998 δολοφονήθηκε ο Χαμπής Αεροπόρος, όταν οι δράστες του έστησαν καρτέρι σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού, κοντά στα φώτα τροχαίας του παλαιού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου το θύμα πήγαινε καθημερινά για φυσιοθεραπεία.


Ο Αεροπόρος που είχε τεθεί στο στόχαστρο, μαζί με τον συνοδηγό του, είχαν αντιληφθεί ότι κάποιο αυτοκίνητο ενοικιάσεων τους παρακολουθούσε και σύμφωνα με την τότε μαρτυρία του συνοδηγού του Αεροπόρου, Χαράλαμπου Ονησιφόρου, ο οποίος επέζησε, το εν λόγω αυτοκίνητο πλεύρισε το δικό τους, με τους κουκουλοφόρους που επέβαιναν σε αυτό να πυροβολούν εναντίον τους. Αποτέλεσμα των πυροβολισμών, να πέσει νεκρός ο Χαμπής Αεροπόρος.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο του Αεροπόρου στράφηκε εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν Συμιανός και Κινέζος, με αποτέλεσμα οι δύο να κατέβουν από αυτό και να τραπούν σε φυγή. Πάνω στον πανικό τους, ωστόσο, άφησαν πίσω τα κινητά τους τηλέφωνα, που τους πρόδωσαν και στη συνέχεια οδήγησαν στη σύλληψη τους.

Με βάση την απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλάκισης ο Συμιανός θα εγκαταλείψει τις Κεντρικές Φυλακές μεθαύριο Παρασκευή. Το Συμβούλιο Αποφυλάκισης αποφάνθηκε ότι ο Συμιανός πληρούσε τα κριτήρια αποφυλάκισης. Ωστόσο, η αποφυλάκιση είναι υπό όρους, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον ο αποφυλακισθέντας ισοβίτης δεν τους πληροί ή διαπράξει άλλο αδίκημα τότε θα επιστρέψει στις Κεντρικές Φυλακές. Προ δεκαπενθημέρου αφέθηκε ελεύθερος με το ίδιο καθεστώς και ο Σάββας Σάββα – Κινέζος.

Η πέμπτη αποφυλάκιση...

Ο Χρίστος Συμιανός είναι ο πέμπτος στη σειρά ισοβίτης που αποφυλακιζεται ε’αδεία, μετά τους Ανδρέα Αριστοδήμου – Γιουρούκκη, Νίκο Νικολάου, Ιερόθεο Χριστοδούλου – Ρόπα και Σάββα Σάββα – Κινέζο.

filoksenos.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ