2013-12-19 18:16:06
Φωτογραφία για Γ. Μανώλης: «Υπέρ των τραπεζών και όχι των δανειοληπτών το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς»
«Η τράπεζα ωφελείται από την κίνηση αυτή. Δεν είναι προστασία αυτή. Απλά, τη βαφτίζουμε «προστασία» για να την ψηφίσουμε πιο εύκολα», δήλωσε... μιλώντας στο radio1d.gr ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης.

Ανέφερε τις αδυναμίες που έχει η νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης που – όπως είπε – είναι ακριβώς αυτό που θέλει η τρόικα. «Δεν είναι μία μόνιμή λύση, θα είναι το πολύ για ένα χρόνο, ή μέχρι να πάμε σε Ευρωεκλογές» τόνισε και πρόσθεσε οτι «οι προϋποθέσεις που τίθενται περιορίζουν πολύ τον αριθμό των πολιτών που μπορούν να γλιτώσουν τους πλειστηριασμούς».

Επεσήμανε οτι σχετικά η πρόβλεψη που υπάρχει για τους ανέργους για μηδενικές καταβολές, περιλαμβάνει οτι το χρέος θα μετακυλίεται στον εγγυητή του δανείου ενώ οι τόκοι θα συνεχίσουν να τρέχουν. «Ακόμη κι αν κανείς γλιτώσει για ένα χρόνο από τις δόσεις, μετά την παρέλευση αυτού του χρόνου ο οφειλέτης θα έχει να πληρώσει τόσο το δάνειο όσο και τα πανωτόκια. Ο δανειολήπτης θα τα βρει όλα μπροστά του», σημείωσε.

Και τέλος σχετικά με τους βουλευτές που αντιδρούν εκτίμησε πως τελικά θα υπερψηφίσουν το σχέδιο νόμοι ακόμη και όσοι είχαν ξεκαθαρίσει οτι δε θα ψήφιζαν αν άλλαζε κάτι στο καθεστώς της προστασίας.

danioliptes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ