2013-12-19 19:56:47
Φωτογραφία για Τελικά έχουν ή δεν έχουν προνόμια οι πρώην βουλευτές; Μήνυμα αναγνώστη
Με ικανοποίηση άκουσα την είδηση για την με νομοθετική ρύθμιση κατάργηση των προνομίων πρώην βουλευτών, για τυχόν... απαξιωτική αυτών συμπεριφορά,με αφορμή τη γνωστή,πλέον,απίστευτη για τα κοινοβουλευτικά μας ήθη, υπόθεση Λιάπη.

Από την άλλη,λύπη προκαλεί η επί των κυβερνητικών προθέσεων απάντηση της ΄Ενωσης πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών,που διατείνονται ότι δεν έχουν προνόμια για να τους αφαιρεθούν.

Μα καλά,κύριοι πρώην,αν δεν έχετε προνόμια και,ως εκ τούτου,τίποτε δεν έχετε να χάσετε από την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση,προς τι η διαμαρτυρία σας; Και,εν πάση περιπτώσει,πέραν αυτής της διαμαρτυρίας, τίποτε δεν βρήκατε να πείτε και για τη συγκεκριμένη,επιεικώς αήθη,συμπεριφορά του συναδέλφου σας;

Απλά,να καταδικάσετε,έστω,ανάλογες συμπεριφορές,αλλά μιλήσατε για θλιβερό περιστατικό που μοιραία ενόχλησε την κοινή γνώμη! Εσάς,δηλαδή,δεν σας ενόχλησε; Και μη μας πείτε ότι και σεις μέρος της κοινής γνώμης αποτελείτε,γιατί ως Ένωση συγκεκριμένης κατηγορίας -προβεβλημένων στο δημόσιο της χώρας βίο -προσώπων μιλάτε και όχι ως οποιαδήποτε επαγγελματιών συντεχνία.


Πέραν τούτου,αν,τόσο οι νυν όσο και οι πρώην, έχετε ή δεν έχετε προνόμια πολύ καλά το γνωρίζει η κοινωνία.

Το θέμα δεν είναι ποίοι από τους πρώην δικαιούνται αστυνομικής συνοδείας,αλλά πόσοι και ποίοι-δικαιούμενοι ή μη-απολαμβάνουν αυτής της προστασίας (και δεν είναι αυτό το μείζον). Ας δώσει ο αρμόδιος Υπουργός τα σχετικά στοιχεία.

Και κάτι ακόμη.Ποιος κοινός θνητός, σε αυτόν τον τόπο,εκτός από τους πρώην βουλευτές,λαμβάνει δύο,τρεις ή και περισσότερες συντάξεις; Αφήστε και το ότι με βουλευτική θητεία τεσσάρων ετών δικαιώθηκαν συντάξεων οι κύριοι πρώην!

Ήρθε,νομίζω,η ώρα να δοθεί τέλος και σε αυτή την των όποιων προνομίων των πολιτικών πολιτική.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ