2013-12-19 22:34:06
Φωτογραφία για Την παιδική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου» παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης
Από το Γραφείο Τύπου

Την πρωτότυπη θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Φάρμα του Διαδικτύου» για παιδιά μέχρι 12 ετών παρακολούθησαν οι... μαθητές μαζί με τους γονείς τους στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου στον Σωρό. Τη θεατρική παράσταση στο Μαρούσι, ανάμεσα στους σταθμούς της πανελλήνιας εκστρατείας της σε 10 ελληνικές πόλεις, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στην ευαισθητοποίηση του Δήμου σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης των νέων στο Διαδίκτυο φιλοξενώντας δράσεις που στόχο έχουν να προκαλέσουν στα παιδιά μας τα κατάλληλα ερεθίσματα και αντανακλαστικά για να καλλιεργήσουν μία ασφαλή σχέση με την τεχνολογία και το διαδίκτυο.

Μέσα από τέσσερις χαρούμενες και διδακτικές ιστορίες, τα παιδιά ήλθαν με διασκεδαστικό τρόπο σε επαφή με τον συναρπαστικό κόσμο του Διαδικτύου και τα οφέλη του, και εξοικειώθηκαν με τις θεμελιώδεις αρχές ασφαλούς χρήσης του, στέλνοντας το μήνυμα ότι «όταν είμαστε στο διαδίκτυο θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε τη λογική μας και να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας».


Το κείμενο της παράστασης βασίστηκε στη διδακτική ανθολογία της Βερόνικας Σαμαρά, και του Γεωργίου Κορμά, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια είχε η Σοφία Τσινάρη. Πρωταγωνιστές της παράστασης ήταν οι ηθοποιοί Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη, και Μόνικα Κολοκοτρώνη. Η παράσταση υλοποιείται με τη υποστήριξη της Google και του Saferinternet.gr.

Παρόντες στη θεατρική παράσταση ήταν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρλαύτης, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, μαθητές, γονείς και δάσκαλοι των παιδιών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ