2013-12-20 09:13:09
Φωτογραφία για ΚΑΙ ΟΙ «ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ» ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ.... (VIDEO)
Ο Μιχάλης Λιάπης, μία μόλις ημέρα μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη σύλληψή του, επειδή οδηγούσε το αυτοκίνητο του με πλαστές πινακίδες και ανασφάλιστο, άφησε πίσω του την Ελλάδα και είπε να πραγματοποιήσει ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην μαγευτική Μαλαισία. Απ' ό,τι φάνηκε δεν έδωσε και μεγάλη σημασία σε ό,τι συνέβη τις προηγούμενες ημέρες και ο συνταξιούχος κατατρεγμένος πρώην υπουργός είπε να ξεκουραστεί και να επισκεφθεί την Κουάλα Λουμπούρ.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός πέταξε με την πτήση 204 της εταιρείας Qatar Airways με ενδιάμεσο προορισμό την Ντόχα και από εκεί έφτασε στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, στην Κουάλα Λουμπούρ. Κι ενώ την ίδια ημέρα (χθες) ήταν προγραμματισμένη η δίκη του στο αυτόφωρο, όπου τελικά δεν παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο του να επικαλείται προβλήματα υγείας του πρώην υπουργού.

Ο συνταξιούχος πρώην υπουργός και βουλευτής δεν θα μπορέσει να απολαύσει για πολύ τις διακοπές του, καθώς στις 30 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει επιστρέψει προκειμένου να δώσει το παρών στο δικαστήριο.


Σύμφωνα με στοιχεία από ταξιδιωτικούς πράκτορες, τα αεροπορικά εισιτήρια για ένα ταξίδι στην Μαλαισία κοστίζουν περί τις 2.500 ευρώ με επιστροφή.

Αντίδραση Καραμανλή

Οι σχέσεις του Κ. Καραμανλή με τον Μιχ. Λιάπη δεν ήταν ποτέ ιδιαιτέρως καλές, με ευθύνη κυρίως του πρώην υπουργού, ο οποίος ποτέ δεν είδε με καλό μάτι την εξέλιξη και την ανάδειξη του ξαδέρφου του στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν σήκωσε πότε το γάντι και δεν απάντησε ποτέ στις διαρροές, τα σχόλια και τις δηλώσεις που έκανε ο Μιχάλης Λιάπης εναντίον του. Ωστόσο δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του μόλις πληροφορήθηκε το σοβαρό ατόπημα που υπέπεσε ο ξάδερφος του. Κουνούσε απογοητευμένος το κεφάλι του μη μπορώντας να πιστέψει τα όσα του μετέφεραν οι στενοί του συνεργάτες.

Το γυαλί μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Μιχάλη Λιάπη, «ράγισε» όταν τον Ιανουάριο του 2009 ο τότε πρωθυπουργός τον άφησε εκτός κυβέρνησης, υπό το βάρος και των καταγγελιών που είχαν δει εκείνη την εποχή το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο της Siemens. Η αντίδραση του Μ. Λιάπη ήταν έντονη ενώ τα υποτιμητικά σχόλια εναντίον του ξαδέρφου του έδιναν και έπαιρναν.

Από εκείνη την στιγμή και μετά οι δυο τους δεν μιλούσαν ούτε στο τηλέφωνο. Οι σχέσεις τους ήταν κάτι παραπάνω από ψυχρές, καθώς ο Μιχ. Λιάπης δεν εμφανίζονταν ούτε στα ετήσια μνημόσυνα που γινόντουσαν στην έδρα του ιδρύματος στην Φιλοθέη στην μνήμη του ιδρυτή της ΝΔ.

Οι «πάγοι έλιωσαν» προς στιγμή όταν τον Ιανουάριο του 2013 ο Μιχάλης Λιάπης νοσηλεύτηκε στον Ερυθρό Σταυρό και ο Κώστας Καραμανλής τον επισκέφθηκε. Από τότε και πάλι οι δρόμοι τους χώρισαν.

Εκείνο που υποστήριζε διαρκώς ο Μιχάλης Λιάπης ήταν ότι είχε «λάθος επίθετο»... Άλλωστε ήταν ο αγαπημένος ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή και αυτό το τόνιζε σε κάθε ευκαιρία.

''The New Daily Mail''

με πληροφορίες από την Real.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ