2013-12-20 12:05:05
Φωτογραφία για Αναβλήθηκε η δίκη στο εφετείο του πρώην δημάρχου και του πρώην ταμία
Αναβολή για τον Σεπτέμβριο του 2014 πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στο ταμειακό έλλειμμα του δήμου Ρεθύμνου σε δεύτερο βαθμό, μετά από το σχετικό αίτημά του ενός από τους δύο βασικούς κατηγορουμένους χθες ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανίων.

Το αίτημα για αναβολή προέβαλε η πλευρά του πρώην ειδικού ταμία του δήμου Ρεθύμνου, λόγω της απουσίας ενός εκ των δικηγόρων υπεράσπισής του.

Πρωτόδικα, ο πρώην ειδικός ταμίας είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 19 ετών για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ, συνολικού ποσού άνω των 150.000 ευρώ, της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας, ενώ ο πρώην δήμαρχος είχε καταδικαστεί σε ποινή 13 ετών για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ, συνολικού ποσού άνω των 150.000 ευρώ.

Η έφεση των δύο καταδικασθέντων είχε αναστέλλουσα δύναμη και επομένως η απόφαση δεν εκτελείται μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον, για την πράξη της απιστίας στην υπηρεσία θα κληθεί να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανίων σήμερα ο πρώην δήμαρχος Ρεθύμνου για υπόθεση που αφορά την επιχείρηση ΔΑΝΕΡ.

Το κατηγορητήριο έχει στηριχθεί σε τμήμα του πορίσματος για τον έλεγχο που είχε γίνει στην Δημοτική Επιχείρηση, της οποίας πρόεδρος ήταν ο τότε δήμαρχος, από τον οικονομικό επιθεωρητή Νίκο Χριστοδουλάκη, την περίοδο 2001-2003.
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ