2013-12-20 15:17:58
Φωτογραφία για Πάτρα: Την Κυριακή θα αναχωρήσει η αντιπροσωπεία της Μητρόπολης Μαντινείας με την εικόνα της Παναγίας Μαλεβής
Μέχρι και τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2013 θα παραμείνει τελικά στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα η θαυματουργή μυροβλύζουσα εικόνα της Κοίμησης Θεοτόκου από το Μοναστήρι της Παναγίας Μαλεβής του νομού Αρκαδίας.

Την Κυριακή το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και γύρω στη 1 το μεσημέρι αναμένεται να γίνει η αναχώρηση της αντιπροσωπείας της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και της ιεράς μονής της Μαλεβής με την εικόνα της Θεοτόκου προκειμένου να επιστρέψουν στην έδρα τους, στην Αρκαδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστοί εδώ και έξι ημέρες που η εικόνα έχει τεθεί για ιερό προσκύνημα στο νέο ιερό ναό του ΑγίουΑνδρέου, είναι χιλιάδες ενώ υπήρξαν και στιγμές που κάποιοι χρειάστηκαν λόγω της μεγάλης ουράς που σχηματίστηκε, να περιμένουν μέχρι και δύο ώρες για να μπορέσουν να προσκυνήσουν την χάρη της Παναγίας.


Σε όλους τους πιστούς οι καλόγριες της ιεράς μονής Παναγίας Μαλεβής δίνουν ως δώρο από μία μικρή εικονίτσα της Παναγίας εις ανάμνηση της μεταφοράς της θαυματουργής και ιστορικής εικόνας στην Μητρόπολη Πατρών.

Όπως αποκάλυψε ο κ.κ. Χρυσόστομος σε συνέντευξη του στον αρχιμανδρίτη π. Χρύσανθο Στελλάτο στον τηλεοπτικό σταθμό της Μητροπόλεως "Λύχνο", ήταν αρκετά δύσκολο να λάβουν την έγκριση της μεταφοράς της εικόνας της Παναγίας Μαλεβής, κι αυτό διότι μέχρι σήμερα παρά τα συνεχή αιτήματα μητροπολιτών και πιστών, δεν έχει βγει η εικόνα και δεν έχει ταξιδέψει σε καμία άλλη Μητρόπολη της Ελλάδας παρά μόνον εις την Κύπρο.

Ωστόσο ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος επέμενε και κατάφερε να πείσει την γερόντισσα ηγουμένη του μοναστηριού Παρθενία θυμίζοντας της ότι και ο ίδιος είναι από την Αρκαδία, έχει πολλές φορές λειτουργήσει στο μοναστήρι, το οποίο και γνωρίζει σε κάθε σπιθαμή του όπως χαρακτηριστικά είπε. Επίσης ο κ.κ. Χρυσόστομος τόνισε την μεγάλη αδημονία και χαρά του Πατρινού λαού και ευλογία εφόσον θα ερχόταν η εικόνα στο ναό του Αγίου Ανδρέα.

Κι έτσι κατέστη εφικτό και από την περασμένη Κυριακή 15/12/2013 η εκπληκτική αυτή εικόνα μετεφέρθη από τρεις μοναχές και τον Μητροπολίτη Μαντινείας κ.κ. Αλέξανδρο στην Πάτρα για λίγες μέρες πριν την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, τα Χριστούγεννα.

*Στο μεταξύ την παραμονή των Χριστουγέννων, την Τρίτη 24/12/2013 ο κ.κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στον μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό των Χριστουγέννων στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, στις 18.30 ενώ ανήμερα τα Χριστούγεννα θα τελέσει την Θεία λειτουργία και θα κηρύξει το Θείο λόγο στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ-thebest
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ