2013-12-20 22:24:11
Φωτογραφία για Αποκλεισμός κόμβου Αμφιλοχίας από αγροτοκτηνοντρόφους [Video]
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιαςκαι η γραμματεία της ΠΑΣΥ Αιτ/νιας πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Αμφιλοχίας .

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στις 11.30 απέκλεισαν τον κόμβο για περίπου 30 λεπτά διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έχουν οδηγήσει τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο στην εξαθλίωση Οπως αναφέρουν και σε σχετική ανακοίνωση "Για ακόμη μια χρονιά οι αγροτο-κτηνοτρόφοι παλεύουν για την επιβίωση.

Έρχεται να προστεθεί, στις απλήρωτες για μήνες παραγωγές, στις τιμές κάτω του κόστους των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, στο κάθε μέρα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, στα ανελέητα χαράτσια , στη φορολογία στο 13% της αγροτιάς από το πρώτο ευρώ, στα βιβλία που θα πρέπει να κρατάνε οι αγρότες δηλαδή να φορολογούνται σαν επιχειρηματίες, στα αυξημένα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ χωρίς την κάλυψη όλων των ζημιών, η νέα κατεύθυνση της ΚΑΠ 2014-2020 για την κτηνοτροφία. Κατεύθυνση που πετά έξω από την παραγωγή χιλιάδες μικρομεσαίους κτηνοτρόφους ενώ παραάλληλα χρυσώνει το χάπι των “μεγάλων κτηνοτροφικών εκμεταλεύσεων”. Εντείνει δηλαδή τη συγκέντρωση γης σε λίγα χέρια, πετώντας την πλειοψηφία των κτηνοτρόφων στην ανεργία και στην καταστροφή."

epirus-tv-news.blogspot.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ